VectorLinux

The nuts and bolts => Web & Internet => Topic started by: retired1af on March 16, 2010, 05:26:05 am

Title: Flash Player in Opera stopped working [SOLVED]
Post by: retired1af on March 16, 2010, 05:26:05 am
Not sure if this is SOHO issue or Opera issue, but today, the system decided that the Flash plugin wasn't installed. It is, really and truly it is. I even went as far as to uninstall the vplugin package and reinstall. Nada. Zilch. Zip. No flash in the browser. I even downloaded the latest .so file and copied it to the appropriate directory. Still nothing.

Now this is the SOHO beta, so I'm not sure if that has anything to do with it. But quite frankly, I'm stumped here. I've removed and added the plugin, restarted the machine, even sacrificed one of the neighbor's goats to the Linux Gods.. Nuthin'.... **sigh** I need more coffee...
Title: Re: Flash Player in Opera stopped working
Post by: newt on March 16, 2010, 07:30:19 am
Here's how I get the latest flash working in Opera (requires root access):
Code: [Select]
ln -s   /usr/lib/seamonkey/libnss3.so   /usr/lib/libnss3.so
ln -s   /usr/lib/seamonkey/libssl3.so   /usr/lib/libssl3.so
ln -s   /usr/lib/seamonkey/libnspr4.so   /usr/lib/libnspr4.so
ln -s   /usr/lib/seamonkey/libsmime3.so   /usr/lib/libsmime3.so
ln -s   /usr/lib/seamonkey/libplds4.so   /usr/lib/libplds4.so
ln -s   /usr/lib/seamonkey/libplc4.so   /usr/lib/libplc4.so
ln -s   /usr/lib/seamonkey/libnssutil3.so   /usr/lib/libnssutil3.so

link to original post: http://forum.vectorlinux.com/index.php?topic=10845.msg68893#msg68893
Title: Re: Flash Player in Opera stopped working
Post by: retired1af on March 16, 2010, 08:01:22 am
OK. Either my machine is possessed and doesn't conform to standard conventions, or I haven't had enough coffee this morning.

I created the symlinks in /usr/lib/mozilla/plugins and Opera still didn't detect Flash. Soooooooooooooo, I removed Opera and reinstalled 10.10 from the test repository. Still no go. **sigh**
Title: Re: Flash Player in Opera stopped working
Post by: retired1af on March 16, 2010, 08:21:09 am
And it works perfectly in Firefox. **sigh** **banging head on desk**
Title: Re: Flash Player in Opera stopped working
Post by: newt on March 16, 2010, 09:53:28 am
I modified my above commands to specify where the symlinks should be created. I apologize for not specifying that previously.  In order for Opera to utilize them properly they need to be located in /usr/lib
Title: Re: Flash Player in Opera stopped working
Post by: retired1af on March 16, 2010, 10:04:31 am
Danke.... Going to just move the symlinks into /usr/lib and give it a shot.
Title: Re: Flash Player in Opera stopped working
Post by: retired1af on March 17, 2010, 12:37:57 pm
Didn't work...

Strange thing is it works just fine on Standard. Yet I can't get the bloody thing to work under SOHO Beta. **sigh**
Title: Re: Flash Player in Opera stopped working
Post by: GrannyGeek on March 17, 2010, 04:18:36 pm
Did you run
ldconfig
as root after you created the symlinks?
--GrannyGeek
Title: Re: Flash Player in Opera stopped working
Post by: retired1af on March 17, 2010, 05:13:07 pm
Yep....
Title: Re: Flash Player in Opera stopped working
Post by: retired1af on March 21, 2010, 10:43:49 am
Decided to tackle this one again today. I even went as far as defining it in preferences, and it still doesn't work. Doesn't even show up on the internal "plug-ins" page. **banging head on desk**
Title: Re: Flash Player in Opera stopped working
Post by: retired1af on March 21, 2010, 10:52:51 am
**whimper**

I downgraded 10.10 to 10.01 and flash started to work. Upgraded back to 10.10 and it stopped working again. Going to remove both packages, install 10.01, then upgrade to 10.10 and see what happens.
Title: Re: Flash Player in Opera stopped working
Post by: retired1af on March 21, 2010, 11:10:18 am
I give up... It's working with 10.01.. I'll just leave it there for now.
Title: Re: Flash Player in Opera stopped working
Post by: hata_ph on March 21, 2010, 05:25:57 pm
Flash is a pain in the axx for linux.... :(
Title: Re: Flash Player in Opera stopped working
Post by: retired1af on March 21, 2010, 06:02:18 pm
Tell me about it. And the thing that confuzzles me is why does it work with 10.01 and not 10.10?
Title: Re: Flash Player in Opera stopped working
Post by: retired1af on March 22, 2010, 06:03:05 am
Oh give me a break!!!!!!!!! I hit Shift-Reload on a site, and all the flash settings disappeared from the browser. GAH!!!!!!! **banging head on desk**
Title: Re: Flash Player in Opera stopped working
Post by: retired1af on March 22, 2010, 07:08:32 am
OK... I'm tearing into this issue and here's something really strange. I created the symlinks for /usr/lib/ yet when I input ldd /usr/lib/mozilla/plugin/libflashplayer.so, I'm getting a dependency error on the symlinks as if they don't exist. However, when I go in to create the symlink again, I get a "File exists" message.

**whimper**
Title: Re: Flash Player in Opera stopped working [SOLVED]
Post by: retired1af on March 22, 2010, 07:44:26 am
OK. Two problems, both of which are solved. First (and I didn't even check this until this morning), Seamonkey wasn't even installed on the notebook! /facepalm

Second, once Seamonkey was installed, there was only one dependency issue (libnss3.so). Deleted the symlink and reapplied. Flash now working in Opera. **whew**