VectorLinux

Vectorbie Station => Vectorbie Questions => Topic started by: Tarkus on June 18, 2007, 04:41:03 pm

Title: Login failed?!...
Post by: Tarkus on June 18, 2007, 04:41:03 pm
Hello my name is Iván ;D, I'm new to linux and I'm interested in using Vector Linux. I downloaded and installed it without problems ;), the problem is that I'm asked to write my username and password when Vector loads, but I've never configured such thing ???! I hope you can help me, I'm really looking forward to using this promising distro!
Thanks in advenced.

PD: I'm not native english speaker, sorry for the mistakes :P
Title: Re: Login failed?!...
Post by: easuter on June 18, 2007, 05:52:56 pm
What version did download?
Title: Re: Login failed?!...
Post by: Tarkus on June 18, 2007, 06:06:45 pm
What version did download?

I downloaded:

VectorLinux-5.8-standard-GOLD:
VectorLinux-5.8-GOLD.iso

If you need extra information just ask! Thanks for the interest ;)
Title: Re: Login failed?!...
Post by: hata_ph on June 18, 2007, 07:08:12 pm
at the end of the VL installation you need to change the root default password.......
http://www.vectorlinux.com/Docs/vl50/manuals/vl5_installation_guide_en.html#configure

there is few way of resetting the password...but it is a bit of technical for newbie like me..... :P
http://aplawrence.com/Linux/lostlinuxpassword.html

so, it is better for you to reinstall VL again and this time remember to change the root default password....

EDIT:

try this link...look simple to me....but never try it before...
http://felipecruz.com/blog_reset-root-password-linux.php
http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=18
Title: Re: Login failed?!...
Post by: Tarkus on June 18, 2007, 07:58:28 pm
at the end of the VL installation you need to change the root default password.......
http://www.vectorlinux.com/Docs/vl50/manuals/vl5_installation_guide_en.html#configure

there is few way of resetting the password...but it is a bit of technical for newbie like me..... :P
http://aplawrence.com/Linux/lostlinuxpassword.html

so, it is better for you to reinstall VL again and this time remember to change the root default password....

EDIT:

try this link...look simple to me....but never try it before...
http://felipecruz.com/blog_reset-root-password-linux.php

Haha as I imagined :P, I'm going to reinstall Vector... I suggest that there should be some kind of sloution to this in the login screen for those people that skip the password configuration step!
Thanks for the support! See you  ;)
Title: Re: Login failed?!...
Post by: Joe1962 on June 18, 2007, 09:09:19 pm
I think the password is empty if you don't set one. Can't hurt to give it a try.
Title: Re: Login failed?!...
Post by: Tarkus on June 19, 2007, 08:06:40 pm
I think the password is empty if you don't set one. Can't hurt to give it a try.

Indeed, finally I arrived to the conclusion that if you write "root" in the user box and leave empty the otherone you can login!

Thanks ;)
Title: Re: Login failed?!...
Post by: lagagnon on June 19, 2007, 08:59:39 pm
That is very dangerous. Anyone can then login to your box as root and do whatever they like. You really should set a root password:  System, VASM, SUPER, USER, PASSROOT.