VectorLinux

The nuts and bolts => Office & Printing => Topic started by: mr_volvo on August 02, 2007, 06:43:43 am

Title: Cups not working
Post by: mr_volvo on August 02, 2007, 06:43:43 am
hi
I have been trying to connect to a printer shared from my desktop. Cups works fine on that PC (a very fresh install) but on my laptop it doesn't seem to load at all. I have cups set to start in the service settings in VASM.  I have tried removing and reinstalling cups from gslapt (for some reason I can't find 1.2.10 in the repository but I am sure that is what was installed initially).

Quote
root:# /etc/init.d/cups restart
/etc/init.d/cups: line 144: x/usr/local/bin:/usr/bin:/bin:/opt/kde/bin:/usr/X11/bin:/usr/local/games:/usr/lib/java/bin:/usr/lib/java/jre/bin:/opt/kde/bin:/usr/lib/qt/bin:/usr/local/sbin:/usr/sbin:/sbin: No such file or directory
cups: restarted scheduler.

http://localhost:631/ cannot be found.

Can anyone point me in the direction of some help, I don't really want to start with a fresh OS.
Oh, I'm running 5.8 SOHO Final.
Title: Re: Cups not working
Post by: wcs on August 02, 2007, 07:03:32 am
Maybe a firewall issue? (at least, that was a problem for me at some point)
Try stopping it, and see if there's any difference.
Title: Re: Cups not working
Post by: mr_volvo on August 02, 2007, 07:30:33 am
BANG! I stopped the firewall and the cups page started immediately, turns out it was just waiting to pop up.

cheers!
Title: Re: Cups not working
Post by: wcs on August 02, 2007, 09:18:37 am
Quote
BANG! I stopped the firewall and the cups page started immediately

Maybe you can configure the firewall so that it allows that connection. I suppose that using vasm you can have the firewall running but keeping port 631 open. (or something to this effect).