VectorLinux

The nuts and bolts => Multimedia & Games => Topic started by: DrCR on August 03, 2007, 01:41:59 pm

Title: .mkv and Kaffeine - Sound but no Video
Post by: DrCR on August 03, 2007, 01:41:59 pm
Tried to play a mkv file for the first time. Kaffeine Problem - no picture; sound comes through OK though. The vid will play in VLC, but I would very much like to get it working in Kaffeine.

Video Info:

(http://img.photobucket.com/albums/v235/drcr1/MKV_Kaffeine_VidInformation.png)

(http://img.photobucket.com/albums/v235/drcr1/MKV_VLC_StreamandMediaInfo.png)

BackupLinks:
http://img295.imageshack.us/img295/8782/mkvkaffeinevidinformatiog5.png
http://img63.imageshack.us/img63/1028/mkvvlcstreamandmediainfhe8.png

Running a basically stock VL 5.1.1 SOHO.

Thanks,
DrCR

________________
Title: Re: .mkv and Kaffeine - Sound but no Video
Post by: The Headacher on August 08, 2007, 04:29:28 am
After some searching I found a .mkv file, it seems I can matroska files on the kaffeine package I built for VL 5.8 . However, there are a lot of different possible codecs that can be used in matroska files, and I didn't find one that has an avc1 video stream. If other matroska files play fine ( http://www.matroska.org/samples/index.html ), it's probably some missing codec thing.

Kaffeine uses the xine engine, try playing it in xine and see if that works. If the results are the same, the xine-lib package might be what's causing trouble. Perhaps a newer xine-lib will do the trick in that case.