VectorLinux

The nuts and bolts => Portable VL => Topic started by: xlaga on September 28, 2007, 05:38:02 am

Title: 5.8 soho on toshiba satellite 3000 hangs during boot
Post by: xlaga on September 28, 2007, 05:38:02 am
I started off not being able to install 5.8 soho due to a hangup during

Loading iSCSI transport class v2.0-724.

I found this post: http://www.vectorlinux.com/forum2/index.php?topic=3944.msg25484#msg25484 (http://www.vectorlinux.com/forum2/index.php?topic=3944.msg25484#msg25484) but that didn't help so I took the hard drive out of the laptop and put it in my other laptop to do the install. Of course when I transferred it back it hung at the same point booting from the hard drive but I can boot it in the following way:

Boot to DSL on CD with the noscsi boot option (freezes without noscsi on Probing SCSI... aic7xxx.o). Reboot to VL and it boots fine. I can reboot from VL and it continues to boot fine but after I shut it down it hangs at the same point and I have to boot to DSL to get back into VL. I have tried adding the noscsi option to lilo (append="noscsi", hopefully that's the correct syntax) and that didn't work. I have also tried several other boot options with no success. At this point I am at a dead end.

There is one odd thing that happens when I boot through DSL and I'm not sure if it's related to my problem or not. For some reason a /dev/sda device shows up when I don't have any usb devices plugged in. There is a flash card reader and I'm not sure if that is creating it or not. My cdrom is showing as /dev/cdrom and my hard drive is showing as /dev/hda so I can't figure out what it is.
Title: Re: 5.8 soho on toshiba satellite 3000 hangs during boot
Post by: nightflier on September 28, 2007, 05:49:25 am
Can't say about your boot issue, but your /dev/sda is most likely your flash reader. It probably shows up as a drive even if there is no medium in it, just like a cdrom or floppy.
Title: Re: 5.8 soho on toshiba satellite 3000 hangs during boot
Post by: knight2046 on November 12, 2007, 07:57:08 pm
yes ,me to.
my computer is dell 2650.
it hanged here.
"loading iSCSI transprot class ..."