VectorLinux

The nuts and bolts => Web & Internet => Topic started by: addr on January 26, 2008, 02:02:16 pm

Title: Dialup
Post by: addr on January 26, 2008, 02:02:16 pm
I have been trying for two hours to get a dialup connection. I have searched forum, FAQ and can't do it.
Chestnut refuses my phone number...well if somebody would point me to instructions or give me a hint I would be grateful because I sure can't try out the distro like this.
All info was entered at install and again in Chestnut and system config (forget the name, obviously I am using another ditstro to write this.) I can set up KPPP or Gnome-ppp blindfolded so I am missing something basic here.
One thing...during install I had a hang at...forget the exact name but something like...Setting up ttys0...which is relevant if it didn't get done. Install disk was good.
Title: Re: Dialup
Post by: lagagnon on January 26, 2008, 02:51:26 pm
I suspect you did not enable the serial port during install. You can do so now by going to Menu, System, VASM, SUPER, SERVICE, HWSET and enable serial.
Title: Re: Dialup
Post by: addr on January 27, 2008, 02:01:57 pm
Thanks.

I have managed to connect as root now but not as user. (Failed to open ttys0:Permission denied).

How can I give user permissions for this?

Wvdial requires that users be in 'dialout' and 'uucp' but I don't know if Chestnut is a frontend for wvdial or not and can't find find anywhere to modify users and groups.

Sorry to be so helpless with this.
Title: Re: Dialup
Post by: lagagnon on January 27, 2008, 03:35:12 pm
You may not be a member of the "tty" group. In a terminal type "groups" -what output do you get?
Title: Re: Dialup
Post by: addr on January 27, 2008, 04:36:32 pm
No I'm not a member. Here's the output of "groups"...

sys adm lp wheel floppy audio video cdrom games scanner users
Title: Re: Dialup
Post by: addr on January 28, 2008, 11:12:54 am
I have made myself a member of tty group, however Chestnut still gives me 'Unable to open ttyS0: Permission denied'
Title: Re: Dialup
Post by: rbistolfi on January 28, 2008, 12:03:24 pm
what is the output of ls -l /dev/ttyS0?
Title: Re: Dialup
Post by: addr on January 28, 2008, 02:03:44 pm
'Cannot access ttyS0: no such file or directory.'
At the start of the thread I said the install had hung at 'Setting up ttyS0'. I re-downloaded, re-burned (x4) and the md5 checked at every stage, as it did the first time but it still hung at that point.
I guess this is the problem.
Title: Re: Dialup
Post by: rbistolfi on January 28, 2008, 02:42:59 pm
But if you can connect as root that doesn't make sense, that is very weird. Are you sure you typed it correctly?. Check the root Chestnut settings, what says in "Device"? How is your modem connected to your computer?
Title: Re: Dialup
Post by: rbistolfi on January 28, 2008, 02:45:20 pm
Oh, I forgot, did you enable the serial port after reinstall?
Title: Re: Dialup
Post by: addr on January 28, 2008, 03:00:11 pm
How?
Title: Re: Dialup
Post by: rbistolfi on January 28, 2008, 03:10:38 pm
go to vasmCC, click Hardware, Hardware Set, check the serial button.
Title: Re: Dialup
Post by: addr on January 28, 2008, 04:38:19 pm
Oh yeah, I did that at the start.

I think it has to be something to do with the install hang at 'Setting up ttyS0'.

For info, I have set up Slackware and Slamd64 and had no issue with dialup