VectorLinux

Vectorbie Station => Vectorbie Questions => Topic started by: oski on December 21, 2008, 08:14:57 am

Title: ibm 240x - VL5.9-STD Some questions
Post by: oski on December 21, 2008, 08:14:57 am
Hi,

I think most of the issues are related with an old hardware and BIOS (updated but still 1999)

I installed VL5.9-STD in my ibm 240x, memory 192MB, Pentium  3 50MH, HDD drive 30GB, xcfe4.
Questions:

1. When booting, and after loading VL, and before the login screen I get a distorted image. Can be avoided?
2. When in suspend the screen still have the back light on and can not resume, need to switch of and boot again. can this be improved?
3.Can hibernation made to work? acpid not working, guess is due to old BIOS. TuxOnIce does not seem to be available as a package.
4. I LXDE how can I quit (or switch off)? Found only logout button.

Many tks
Title: Re: ibm 240x - VL5.9-STD Some questions
Post by: EyesOnly on December 21, 2008, 10:48:18 am
Hi Oski,

Unfortunately I may be only able to help with #4---and even at that it's merely a guesswork as I'm running 5.9 Light which is set up a bit differently I think than STD. However, I believe that upon logout from LXDE it should bring up either SLIM or KDM login manager and from there you could click the "Menu" button (it's opposite the button you use to select your window manager sessions) and it should give you a list of "Shutdown" and/or "Reboot", etc.

Again, I may be wrong as I believe STD and Light are set up just a shade differently. But you can't hurt anything by checking around in those options in SLIM/KDM login manager.

I hope this helps in some small way and that someone will correct me should I be wrong. In the meantime my friend, welcome to VectorLinux!

Amicalement/Cheers!

Eyes-Only
"L'Peau-Rouge"
Title: Re: ibm 240x - VL5.9-STD Some questions
Post by: oski on December 21, 2008, 10:56:09 am
Hi,

Many thanks! You  are right that after logout you can shut down from the login screen.

Cheers
Title: Re: ibm 240x - VL5.9-STD Some questions
Post by: Daniel on December 24, 2008, 09:27:52 am
I can help with question one. I suppose you have it set to show an image on boot up. Are the colors/resolution on your monitor not set correctly? I didn't use the image on boot up because if there is no image, you kind of have a window into the computer's boot activities which can be useful sometimes.
Title: Re: ibm 240x - VL5.9-STD Some questions
Post by: never_stop_learning on December 25, 2008, 09:40:30 am
Regarding #2: I turned off the suspend in bios.....