VectorLinux
December 20, 2014, 01:21:33 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Visit our home page for VL info. To search the old message board go to http://vectorlinux.com/forum1. The first VL forum is temporarily offline until we can find a host for it. Thanks for your patience.
 
Now powered by KnowledgeDex.
   Home   Help Search Login Register  
Please support VectorLinux!
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: one of the last I need to know at the moment is  (Read 2349 times)
gime
Member
*
Posts: 15


« on: July 16, 2009, 06:49:35 am »

How to connect to wireless ROUTER ?
Logged
hata_ph
Packager
Vectorian
****
Posts: 3261


-- Just being myself --


« Reply #1 on: July 16, 2009, 06:52:20 am »

you can use wifi-radar, WICD or even iwconfig..

what version of VL you are currently using?
Logged
kidd
Packager
Vectorian
****
Posts: 682


« Reply #2 on: July 16, 2009, 07:12:04 am »

provided you use a wep key, and your wifi card is detected as wlan0

Code:
su
YOURPASS
ifconfig wlan0 up
iwconfig wlan0 essid "YOURESSID" key "s:YOURKEY"
dhcpcd wlan0
Logged

gime
Member
*
Posts: 15


« Reply #3 on: July 16, 2009, 10:30:42 am »

you can use wifi-radar, WICD or even iwconfig..

what version of VL you are currently using?


well I'm using VL 6.0 which I like very much
Logged
hata_ph
Packager
Vectorian
****
Posts: 3261


-- Just being myself --


« Reply #4 on: July 16, 2009, 05:08:00 pm »

pls post your ifconfig -a.....is your wireless card properly detected in VL6?

just try vlwifi, it work... Tongue
Logged
gime
Member
*
Posts: 15


« Reply #5 on: July 18, 2009, 05:30:16 am »

pls post your ifconfig -a.....is your wireless card properly detected in VL6?

just try vlwifi, it work... Tongue

Could you be persuaded to tell me precisly how to do, I'm so new to this, but my interest is there....big time !
Logged
flip city
Packager
Vectorite
****
Posts: 340


Way Out In HyperSpace


« Reply #6 on: July 18, 2009, 05:37:44 am »

pls post your ifconfig -a.....is your wireless card properly detected in VL6?

just try vlwifi, it work... Tongue

Could you be persuaded to tell me precisly how to do, I'm so new to this, but my interest is there....big time !

What's going on ? I'll try to help. Were you able to find the vlwifi application ?

Out to lunch... Please check this helpful link on wireless in VL
https://vector.ecosq.com/ic/HowTos/HowToBook/ChapterWireless
« Last Edit: July 19, 2009, 07:27:44 pm by flip city » Logged

hata_ph
Packager
Vectorian
****
Posts: 3261


-- Just being myself --


« Reply #7 on: July 18, 2009, 09:26:52 am »

open a terminal or console....log in as root...then type ifconfig -a...
paste the output....
Logged
blog66
Member
*
Posts: 2


WWW
« Reply #8 on: October 08, 2009, 02:11:27 am »

pls post your ifconfig -a.....is your wireless card properly detected in VL6?

just try vlwifi, it work... Tongue

Could you be persuaded to tell me precisly how to do, I'm so new to this, but my interest is there....big time !

What's going on ? I'll try to help. Were you able to find the vlwifi application ?

Out to lunch... Please check this helpful link on wireless in VL
https://vector.ecosq.com/ic/HowTos/HowToBook/ChapterWireless


IS it all right? thanks for it
Logged

Hiero2
Member
*
Posts: 57


« Reply #9 on: October 09, 2009, 07:52:00 pm »

Why, yes, the "How-To" is all right. Did you get your computer to work as you wished?

Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!