Please support VectorLinux!

Author Topic: Strange Update  (Read 3878 times)

Pita

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1325
Strange Update
« on: July 28, 2009, 09:23:26 pm »
HP Mini-Note 2133, VL-6.0-STD-Gold

Owner of machine made an automated update. After rebooting all the icons on the
panel were missing and the xfce-menu applet was gone. I do not know what was
updated. Whatever it was that was not nice to happen. Added the icons now again
manually.

rbistolfi

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 2299
Re: Strange Update
« Reply #1 on: July 28, 2009, 10:58:46 pm »
If you had testing enabled its like xfce4 got updated to 4.6.0
Try reinstalling the hicolor-icon-theme package for solving a known issue with Xfce.
"There is a concept which corrupts and upsets all others. I refer not to Evil, whose limited realm is that of ethics; I refer to the infinite."
Jorge Luis Borges, Avatars of the Tortoise.

--
Jumalauta!!

rbistolfi

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 2299
Re: Strange Update
« Reply #2 on: July 28, 2009, 11:00:46 pm »
btw, you can see the upgraded packages in /var/log/pkgtools, maybe worth to take a look there.
"There is a concept which corrupts and upsets all others. I refer not to Evil, whose limited realm is that of ethics; I refer to the infinite."
Jorge Luis Borges, Avatars of the Tortoise.

--
Jumalauta!!

Pita

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1325
Re: Strange Update
« Reply #3 on: July 28, 2009, 11:57:00 pm »
If you had testing enabled its like xfce4 got updated to 4.6.0
Try reinstalling the hicolor-icon-theme package for solving a known issue with Xfce.

I suspected that it was xfce4, however, testing was not enabled. I just double-checked.
Owner of machine would not know how to enable it.

Updated on July 28 were packages to:

hardinfo-0.5.1
ruby-1.8.6
thunar-volma-0.2.0

and yes

xfce4-4.6.0

Regards


rbistolfi

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 2299
Re: Strange Update
« Reply #4 on: July 29, 2009, 08:48:41 am »
Yes pita, sorry, the packages were moved to extra...
The solution would be to reinstall the hicolor-icon-theme... the owner can do it through gslapt, I think its easy enough.
If you can pass him a long command, running this as root should fix it also:
Code: [Select]
/usr/bin/gtk-update-icon-cache -f -t /usr/share/icons/hicolor
"There is a concept which corrupts and upsets all others. I refer not to Evil, whose limited realm is that of ethics; I refer to the infinite."
Jorge Luis Borges, Avatars of the Tortoise.

--
Jumalauta!!

never_stop_learning

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 263
    • CigarWeekly
Re: Strange Update
« Reply #5 on: July 29, 2009, 10:09:34 am »
Sounds like the same issue I experienced:

http://forum.vectorlinux.com/index.php?topic=10224.0
Laptop: IBM X60s (Centrino/Duo, 2gb ram, 80gb hd) VL 6.0 Std
Netbook: HP Mini (Intel Atom 1ghz, 2gb ram, 16gb SSD + 8gb flash ) VL 6.0 Std
Desktop: Dell Dimension 5150 (P4 3ghz, 2gb ram, 80gb hd) VL 6.0 Std
Wife's Desktop: Gateway (P4 2ghz, 1gb ram, 80gb hd) VL 6.0 Std

zhymm

  • Packager
  • Member
  • ****
  • Posts: 20
Re: Strange Update
« Reply #6 on: July 29, 2009, 10:41:35 pm »
Aye, this issue bit me in the behind, also.  I simply replaced the missing icons on my panel.  I noticed a blank icon was present on mouse-over, so just did a right-click/properties and searched for an appropriate icon.

The Xfce Menu was restored when I rebooted (sounds like an old Windows tactic ... reboot). :P

One problem I have not resolved is missing icon(s) for panel applet(s).  My sound mixer icon vanished and I know not how to restore it.  :'(

Old Man Zhymm
If I were organized I'd be dangerous.

rbistolfi

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 2299
Re: Strange Update
« Reply #7 on: July 30, 2009, 07:23:28 am »
Hi zhymm,

Try running this command as root:
Code: [Select]
/usr/bin/gtk-update-icon-cache -f -t /usr/share/icons/hicolor
Let us know
"There is a concept which corrupts and upsets all others. I refer not to Evil, whose limited realm is that of ethics; I refer to the infinite."
Jorge Luis Borges, Avatars of the Tortoise.

--
Jumalauta!!

zhymm

  • Packager
  • Member
  • ****
  • Posts: 20
Re: Strange Update
« Reply #8 on: July 30, 2009, 10:32:34 am »
Hi zhymm,

Try running this command as root:
Code: [Select]
/usr/bin/gtk-update-icon-cache -f -t /usr/share/icons/hicolor
Let us know
Tried the above.

Nope, no sound icon love here.  :-[
If I were organized I'd be dangerous.

rbistolfi

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 2299
Re: Strange Update
« Reply #9 on: July 30, 2009, 11:44:46 am »
:(

Maybe reinstalling the hicolor-icon-theme package through gslapt ot slapt-get. I will try to take a closer look when I get home from work.
"There is a concept which corrupts and upsets all others. I refer not to Evil, whose limited realm is that of ethics; I refer to the infinite."
Jorge Luis Borges, Avatars of the Tortoise.

--
Jumalauta!!

never_stop_learning

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 263
    • CigarWeekly
Re: Strange Update
« Reply #10 on: July 30, 2009, 03:53:28 pm »
:(

Maybe reinstalling the hicolor-icon-theme package through gslapt ot slapt-get. I will try to take a closer look when I get home from work.

Tried this on the HP Mini - still running XFCE 4.6 - and got the Master and Battery icons back in the panel.....
Laptop: IBM X60s (Centrino/Duo, 2gb ram, 80gb hd) VL 6.0 Std
Netbook: HP Mini (Intel Atom 1ghz, 2gb ram, 16gb SSD + 8gb flash ) VL 6.0 Std
Desktop: Dell Dimension 5150 (P4 3ghz, 2gb ram, 80gb hd) VL 6.0 Std
Wife's Desktop: Gateway (P4 2ghz, 1gb ram, 80gb hd) VL 6.0 Std

toothandnail

  • Tester
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 2527
Re: Strange Update
« Reply #11 on: July 30, 2009, 06:34:17 pm »
HP Mini-Note 2133, VL-6.0-STD-Gold

Owner of machine made an automated update. After rebooting all the icons on the
panel were missing and the xfce-menu applet was gone. I do not know what was
updated. Whatever it was that was not nice to happen. Added the icons now again
manually.

 :-[ My apologies. I didn't know there were issues with Xfce 4.6.0, hadn't seen any reported, so I moved it out of testing. Whoops....

OT - I have an interest in the HP 2133. At the moment, its got Zenwalk installed, but I've not been able to get the wireless drivers working (compiled without problems, but I get errors trying to load the module).

Can you PM me with any details of the install to this machine - I would really like to get it sorted, and would have prefered Vector on it anyway (had problems, may have been the Vector CD that I had with me...). I'm especially interested in how the wireless was enabled...

Paul.

rbistolfi

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 2299
Re: Strange Update
« Reply #12 on: July 30, 2009, 06:48:18 pm »
HP Mini-Note 2133, VL-6.0-STD-Gold

Owner of machine made an automated update. After rebooting all the icons on the
panel were missing and the xfce-menu applet was gone. I do not know what was
updated. Whatever it was that was not nice to happen. Added the icons now again
manually.

 :-[ My apologies. I didn't know there were issues with Xfce 4.6.0, hadn't seen any reported, so I moved it out of testing. Whoops....

OT - I have an interest in the HP 2133. At the moment, its got Zenwalk installed, but I've not been able to get the wireless drivers working (compiled without problems, but I get errors trying to load the module).

Can you PM me with any details of the install to this machine - I would really like to get it sorted, and would have prefered Vector on it anyway (had problems, may have been the Vector CD that I had with me...). I'm especially interested in how the wireless was enabled...

Paul.

Paul: I cant remember the details, but I do remember that Steve and Uelsk8s worked specially in the HP-Mini wireless driver. Some kernel tweaks iirc.
"There is a concept which corrupts and upsets all others. I refer not to Evil, whose limited realm is that of ethics; I refer to the infinite."
Jorge Luis Borges, Avatars of the Tortoise.

--
Jumalauta!!

zhymm

  • Packager
  • Member
  • ****
  • Posts: 20
Re: Strange Update
« Reply #13 on: July 30, 2009, 08:06:42 pm »
:(

Maybe reinstalling the hicolor-icon-theme package through gslapt ot slapt-get. I will try to take a closer look when I get home from work.

Woohoo, that worked!  Icon love is back! :D
If I were organized I'd be dangerous.

rbistolfi

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 2299
Re: Strange Update
« Reply #14 on: July 30, 2009, 08:11:45 pm »
Cool, this should be fixed in 4.6.1... lets pray :D
"There is a concept which corrupts and upsets all others. I refer not to Evil, whose limited realm is that of ethics; I refer to the infinite."
Jorge Luis Borges, Avatars of the Tortoise.

--
Jumalauta!!