VectorLinux

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Author Topic: Failed to Start X server on a Compaq M700 - Resolved  (Read 2338 times)

vans

  • Member
  • *
  • Posts: 10
Failed to Start X server on a Compaq M700 - Resolved
« on: September 14, 2009, 10:10:03 am »

I have just installed VL an old Compaq M700. As a linux newbie I thought the installer was great, I just had to keep hitting next.

However, while booting I get the message "Failed to start the X server, It is likely that it is not setup correctly". During configuration I was offered a choice of two sets of drivers, I guess I picked the wrong one.

By using Ctrl, Alt F2 I can get into text mode. But what do I do next? How do I reconfigure X server so it completes the boot.

I found an earlier thread about a similar problem with a Thingpad, but it did not quite answer this questions

Thanks
« Last Edit: September 14, 2009, 11:45:14 am by vans »
Logged

stretchedthin

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 3780
    • Opensourcebistro.com
Re: Failed to Start X server on a Compaq M700
« Reply #1 on: September 14, 2009, 10:21:54 am »

Welcome aboard Vans;
Since you can get yourself into text mode then you've only got one step left.
At the command line..
su
 to become a root user then enter the command
vxconf

This will take you through VectorLinux's xorg configuration utitilty again.
« Last Edit: September 14, 2009, 11:35:40 am by stretchedthin »
Logged
Vectorlinux screencasts and  tutorials can be found at....
http://www.opensourcebistro.com/blog1
http://www.youtube.com/user/vid4ken?feature=mhee

vans

  • Member
  • *
  • Posts: 10
Re: Failed to Start X server on a Compaq M700 - Resolved
« Reply #2 on: September 14, 2009, 11:47:08 am »

Thanks for the help, and so quick.

I used vxconf and after a few tries go it to work.

Thanks again
Logged