VectorLinux
September 02, 2014, 01:37:24 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Visit our home page for VL info. To search the old message board go to http://vectorlinux.com/forum1. The first VL forum is temporarily offline until we can find a host for it. Thanks for your patience.
 
Now powered by KnowledgeDex.
   Home   Help Search Login Register  
Please support VectorLinux!
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: I cannot connect to Internet  (Read 1427 times)
lord_knox
Member
*
Posts: 3


« on: October 10, 2009, 11:32:02 pm »

Hello, I tell all my problem, it is a question of a plate rlt-8139-8139c-8139 +, that a moden motorola connects sbv5120i, the plate says that this connected but firefox or the manager of packages they never connect, the worse thing is that already I connect to Internet across a ruter in another side. This the loaded modules 8139too. This way that not that can be.

Regards and I wait for help.
Logged
hata_ph
Packager
Vectorian
****
Posts: 3256


-- Just being myself --


« Reply #1 on: October 11, 2009, 04:17:02 am »

what version of VL you are using?
pls post your lspci, lsmod and ifconfig -a...
Logged
lord_knox
Member
*
Posts: 3


« Reply #2 on: October 11, 2009, 07:21:30 am »

Hello here you have what you want:

Quote

VectorLinux 6.0 Standard Family

root:# ifconfig
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:08:54:27:5f:d7 
          inet addr:186.18.87.217  Bcast:186.18.87.255  Mask:255.255.252.0
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:549 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:33224 (32.4 KiB)  TX bytes:0 (0.0 B)
          Interrupt:11 Base address:0xe800

lo        Link encap:Local Loopback 
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)


root:# lspci
00:00.0 Host bridge: VIA Technologies, Inc. VT82C693A/694x [Apollo PRO133x] (rev 44)
00:01.0 PCI bridge: VIA Technologies, Inc. VT82C598/694x [Apollo MVP3/Pro133x AGP]
00:07.0 ISA bridge: VIA Technologies, Inc. VT82C596 ISA [Mobile South] (rev 22)
00:07.1 IDE interface: VIA Technologies, Inc. VT82C586A/B/VT82C686/A/B/VT823x/A/C PIPC Bus Master IDE (rev 10)
00:07.2 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 11)
00:07.3 Host bridge: VIA Technologies, Inc. VT82C596 Power Management (rev 30)
00:10.0 Multimedia audio controller: Cirrus Logic CS 4614/22/24/30 [CrystalClear SoundFusion Audio Accelerator] (rev 01)
00:13.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV34 [GeForce FX 5200] (rev a1)


Vector://home/knox
root:# lsmod
Module                  Size  Used by
snd_seq_midi            6944  0
snd_seq_dummy           3716  0
snd_seq_oss            31872  0
snd_seq_midi_event      6912  2 snd_seq_midi,snd_seq_oss
snd_seq                48368  6 snd_seq_midi,snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi_event
snd_pcm_oss            37408  0
snd_mixer_oss          15104  1 snd_pcm_oss
speedstep_lib           4740  0
freq_table              4352  0
nvidia               7094788  24
snd_cs46xx             80584  2
gameport               11020  2 snd_cs46xx
snd_rawmidi            19872  2 snd_seq_midi,snd_cs46xx
snd_seq_device          7436  5 snd_seq_midi,snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq,snd_rawmidi
sn9c102               140164  0
snd_ac97_codec         99492  1 snd_cs46xx
ac97_bus                2432  1 snd_ac97_codec
videodev               33792  1 sn9c102
rtc_cmos               10144  0
rtc_core               15132  1 rtc_cmos
snd_pcm                67972  3 snd_pcm_oss,snd_cs46xx,snd_ac97_codec
rtc_lib                 3328  1 rtc_core
v4l1_compat            14852  1 videodev
snd_timer              19976  2 snd_seq,snd_pcm
snd                    51492  15 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_cs46xx,snd_rawmidi,snd_seq_device,snd_ac97_codec,snd_pcm,snd_timer
8139too                23936  0
i2c_viapro              8340  0
soundcore               7008  1 snd
snd_page_alloc          8840  2 snd_cs46xx,snd_pcm
mii                     5376  1 8139too
i2c_core               21268  2 nvidia,i2c_viapro
shpchp                 29716  0
pci_hotplug            27040  1 shpchp
via_agp                 8832  1
parport_pc             35908  0
parport                31724  1 parport_pc
evdev                  10144  3

Regards
« Last Edit: October 11, 2009, 07:25:32 am by lord_knox » Logged
hata_ph
Packager
Vectorian
****
Posts: 3256


-- Just being myself --


« Reply #3 on: October 11, 2009, 07:44:58 am »

Quote
186.18.87.217


Is this your valid IP? Can you ping your router IP? Can you ping www.google.com?
Logged
lord_knox
Member
*
Posts: 3


« Reply #4 on: October 11, 2009, 08:20:14 am »

Hello, I do not have a router have the modem that he says above, and if the ip and every estan well, because I her extract of my connection of windows. the theme is that the plate connects, but everything else does not.
« Last Edit: October 11, 2009, 09:10:40 am by lord_knox » Logged
hata_ph
Packager
Vectorian
****
Posts: 3256


-- Just being myself --


« Reply #5 on: October 11, 2009, 05:11:07 pm »

If you using a modem to connect to internet, you can try to use chestnut dialer. it come default with VL6.

Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!