VectorLinux

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Author Topic: removing gnome-mount (Solved)  (Read 1318 times)

sledgehammer

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1465
removing gnome-mount (Solved)
« on: October 22, 2009, 06:28:24 pm »

I do not know why or when, but somehow, I loaded gnome-mount on my IBM T42, running Vector 6.0.  Now I want to remove it as XMMS no longer works on cdroms.  However, when I click "execute," gslapt says I am removing 51 programs.  Though I don't want gnome (I use XFCE4), this (removing so many files) worries me.  So I canceled the remove and still have gnome-mount loaded and XMMS still doesn't see any files on /mnt/cdrom. Anyone have any thoughts?

« Last Edit: October 23, 2009, 08:42:48 pm by sledgehammer »
Logged
VL7.0 xfce4 Samsung RF511

rbistolfi

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 2305
Re: removing gnome-mount
« Reply #1 on: October 22, 2009, 08:14:07 pm »

Try in a terminal as root,

Code: [Select]
removepkg gnome-mount
These happens because many programs have gnome-mount listed as dependency, even when it is not critical but optional.
Let us know if its the culprit of the xmms problem.
Logged
"There is a concept which corrupts and upsets all others. I refer not to Evil, whose limited realm is that of ethics; I refer to the infinite."
Jorge Luis Borges, Avatars of the Tortoise.

--
Jumalauta!!

GrannyGeek

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 2567
Re: removing gnome-mount
« Reply #2 on: October 23, 2009, 11:29:12 am »

I'll add that I ALWAYS use removepkg nameofpackage and NEVER uninstall with Gslapt. The reason is that Gslapt is more aggressive in removing dependencies and can make a mess of your system if it removes too much.
--GrannyGeek
Logged
Registered Linux User #397786

Happily running VL 7 Gold on  a Sempron LE-1300 desktop (2.3 GHz), 4 G RAM,  GeForce 6150 SE onboard graphics and on an HP Pavilion dv7 i7, 6 gigs, Intel 2nd Generation Integrated Graphics Controller

sledgehammer

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1465
Re: removing gnome-mount
« Reply #3 on: October 23, 2009, 08:42:22 pm »

Rodrigo/GrannyGeek,

O' wise ones.  Thanks!  XMMS works fine now. 

John
Logged
VL7.0 xfce4 Samsung RF511

Pita

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1332
Re: removing gnome-mount (Solved)
« Reply #4 on: October 23, 2009, 11:56:17 pm »

My xmms plays well here with gnome-mount installed. The problem is most likely
in the settings of xmms which I had to change I think from analog to digital if I
remember correctly on the advise of nightflyer.
Logged