VectorLinux

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Pages: 1 [2] 3 4 ... 6

Author Topic: Installed Compiz Fusion But It Won't Work [SOLVED]  (Read 9852 times)

hippyredneck

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 112
Re: Installed Compiz Fusion But It Won't Work
« Reply #15 on: November 06, 2009, 11:48:44 am »

I think you mean su in tui mode?
Logged
“The only reason for time is so that everything doesn't happen at once.” ~ Albert Einstein

hippyredneck

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 112
Re: Installed Compiz Fusion But It Won't Work
« Reply #16 on: November 06, 2009, 12:37:33 pm »

In the terminal:

root:# /usr/share/ati/fglrx-install.log
bash: /usr/share/ati/fglrx-install.log: No such file or directory

I'm onto this like a pitbull on a car tire.

A parked car.
« Last Edit: November 06, 2009, 12:39:36 pm by hippyredneck »
Logged
“The only reason for time is so that everything doesn't happen at once.” ~ Albert Einstein

newt

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1132
Re: Installed Compiz Fusion But It Won't Work
« Reply #17 on: November 06, 2009, 01:16:41 pm »

I would think that a log like that would end up somewhere in /var rather than /usr, but I've been wrong manymanymanymany times before.

As root, try finding that file: find / -name *fglrx-install.log*
This should list any directories where a file of that name is found, hopefully it comes back with just one directory. If it does then you can try reading the file with something like (use appropriate path of course):
less /directory/that/find/returned
Logged

hippyredneck

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 112
Re: Installed Compiz Fusion But It Won't Work
« Reply #18 on: November 06, 2009, 01:26:57 pm »



As root, try finding that file: find / -name *fglrx-install.log*


Like this: find/usr/share/ati/fglrx-install.log ?

Logged
“The only reason for time is so that everything doesn't happen at once.” ~ Albert Einstein

nightflier

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 4141
Re: Installed Compiz Fusion But It Won't Work
« Reply #19 on: November 06, 2009, 01:48:48 pm »

Like this: find/usr/share/ati/fglrx-install.log ?

No. Exactly as newt typed it. You can copy the line, then paste it into a terminal with key combination Shift-Insert.

It's really just a matter of finding the file and reading it. You can manually navigate to /usr/share/ati in a file manager.

Still, as uelsk8s said, your card and current kernel combination is not supported directly. You will need to do some manual tweaking of the code to get the module to compile.
Logged

hippyredneck

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 112
Re: Installed Compiz Fusion But It Won't Work
« Reply #20 on: November 06, 2009, 02:03:48 pm »

Like this: find/usr/share/ati/fglrx-install.log ?

No. Exactly as newt typed it. You can copy the line, then paste it into a terminal with key combination Shift-Insert.

It's really just a matter of finding the file and reading it. You can manually navigate to /usr/share/ati in a file manager.

Still, as uelsk8s said, your card and current kernel combination is not supported directly. You will need to do some manual tweaking of the code to get the module to compile.

I tried copying find / -name *fglrx-install.log* in the terminal and pressed enter and nothing happened.

I tried to find it in the file manager and got this:

The file or folder file:///usr/share/ati/fglrx/-install-log does not exist.

I tried it with /var as newt suggested and got this:

The file or folder file:///var/share/ati/fglrx/-install-log does not exist.

How do I manually tweak the code to get the module to compile, please? :)
Logged
“The only reason for time is so that everything doesn't happen at once.” ~ Albert Einstein

sledgehammer

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1487
Re: Installed Compiz Fusion But It Won't Work
« Reply #21 on: November 06, 2009, 03:27:34 pm »

Though I am not trying to install Compiz Fusion, I am following this thread as I am stuck with VESA on my IBM T42 running Vector 6.0.

I show the following:

"01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Radeon Mobility M7 LW [Radeon Mobility 7500]"

xorg.conf shows "radeon" as driver.

The bottom part of fglrx-install.log shows

"...
MODPOST 1 modules
  CC      /lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/fglrx.mod.o
  LD [M]  /lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/fglrx.ko
make[1]: Leaving directory `/usr/src/linux-2.6.27.12'
build succeeded with return value 0
duplicating results into driver repository...
done.
You must change your working directory to /lib/modules/fglrx
and then call ./make_install.sh in order to install the built module.
- recreating module dependency list
- trying a sample load of the kernel modules
failed.
[Error] Kernel Module : Failed to install compiled kernel module - please consult readme."

Actually fglrx goes through the GUI ATI install without showing any errors.  However when I continue through the vxconf program, following my selection of the video monitor (1024x786), it errors out "There was an error in your X configuration."

I'm rooting for you, hippyredneck.

John
Logged
VL7.0 xfce4 Samsung RF511

nightflier

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 4141
Re: Installed Compiz Fusion But It Won't Work
« Reply #22 on: November 06, 2009, 07:28:29 pm »

Here is a lot of information on the subject: http://www.thinkwiki.org/wiki/Fglrx
An example of the patches that people are coming up with: http://forums.gentoo.org/viewtopic-p-5037932.html#5037932
Logged

uelsk8s

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 2504
Re: Installed Compiz Fusion But It Won't Work
« Reply #23 on: November 06, 2009, 09:01:23 pm »

can you try this driver and see if it works?
http://vectorlinux.osuosl.org/Uelsk8s/xf86-video-radeonhd/1.3.0/xf86-video-radeonhd-1.3.0-i586-1vl60.tlz
download it and use installpkg xf86-video-radeonhd-1.3.0-i586-1vl60.tlz
Logged

sledgehammer

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1487
Re: Installed Compiz Fusion But It Won't Work
« Reply #24 on: November 07, 2009, 07:47:05 pm »

This is complicated stuff! 

John
Logged
VL7.0 xfce4 Samsung RF511

hippyredneck

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 112
Re: Installed Compiz Fusion But It Won't Work
« Reply #25 on: November 07, 2009, 08:27:02 pm »



The bottom part of fglrx-install.log shows

"...
."

I'm rooting for you, hippyredneck.

John


Thank you, I wonder why you could find the fglrx-install.log and I can't?
Logged
“The only reason for time is so that everything doesn't happen at once.” ~ Albert Einstein

hippyredneck

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 112
Re: Installed Compiz Fusion But It Won't Work
« Reply #26 on: November 07, 2009, 08:28:32 pm »

Here is a lot of information on the subject: http://www.thinkwiki.org/wiki/Fglrx
An example of the patches that people are coming up with: http://forums.gentoo.org/viewtopic-p-5037932.html#5037932

Thank you. I would be happy to do a patch if I knew what to do.  :)
Logged
“The only reason for time is so that everything doesn't happen at once.” ~ Albert Einstein

hippyredneck

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 112
Re: Installed Compiz Fusion But It Won't Work
« Reply #27 on: November 07, 2009, 08:30:22 pm »

can you try this driver and see if it works?
http://vectorlinux.osuosl.org/Uelsk8s/xf86-video-radeonhd/1.3.0/xf86-video-radeonhd-1.3.0-i586-1vl60.tlz
download it and use installpkg xf86-video-radeonhd-1.3.0-i586-1vl60.tlz


Okay, thank you very much again. So tried that (in the terminal) and it seemed to work except I still get a white screen when I try compiz fusion.
Logged
“The only reason for time is so that everything doesn't happen at once.” ~ Albert Einstein

uelsk8s

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 2504
Re: Installed Compiz Fusion But It Won't Work
« Reply #28 on: November 07, 2009, 08:40:40 pm »

you will have to change your driver to radeonhd in /etc/X11/xorg.conf
Logged

hippyredneck

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 112
Re: Installed Compiz Fusion But It Won't Work
« Reply #29 on: November 07, 2009, 09:08:02 pm »

root:# /etc/X11/xorg.conf
bash: /etc/X11/xorg.conf: Permission denied
Logged
“The only reason for time is so that everything doesn't happen at once.” ~ Albert Einstein
Pages: 1 [2] 3 4 ... 6