VectorLinux
October 30, 2014, 06:07:11 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Visit our home page for VL info. To search the old message board go to http://vectorlinux.com/forum1. The first VL forum is temporarily offline until we can find a host for it. Thanks for your patience.
 
Now powered by KnowledgeDex.
   Home   Help Search Login Register  
Please support VectorLinux!
Pages: [1] 2 3
  Print  
Author Topic: Vector 6 on Macbook(wireless)  (Read 6490 times)
jimk
Member
*
Posts: 67



« on: December 07, 2009, 06:15:58 am »

Hi Everyone,
I have a Macbook and would like to get wireless working.  I have tried using ndiswrapper with the windows for mac driver with no sucess.  PClinuxOS and Suse 11 pick it up right away.  Does anyone have this working?
Thanks,
Jim
Logged
M0E-lnx
Administrator
Vectorian
*****
Posts: 3186



« Reply #1 on: December 07, 2009, 06:21:11 am »

Do you have any information on the wireless chip?
Manufacturer? Model?

Logged

jimk
Member
*
Posts: 67



« Reply #2 on: December 07, 2009, 06:50:13 am »

Sorry about that-its a Broadcom BCM4328 802.11a/b/g/n according to PCLinuxOS. I have already tried ndswrapper using the winxp drivers, but it said no wireless cards were found.
Thanks,
Jim
Logged
M0E-lnx
Administrator
Vectorian
*****
Posts: 3186



« Reply #3 on: December 07, 2009, 07:20:50 am »

Which release of vector 6 is this? light, or standard, KDE-classic?

Logged

jimk
Member
*
Posts: 67



« Reply #4 on: December 07, 2009, 07:26:33 am »

Umm...its the one that comes with XFCE, LXDE and Openbox.
Logged
M0E-lnx
Administrator
Vectorian
*****
Posts: 3186



« Reply #5 on: December 07, 2009, 07:33:43 am »

cat /etc/vector-version
Logged

jimk
Member
*
Posts: 67



« Reply #6 on: December 07, 2009, 07:39:03 am »

6.0 Standard Final built on Feb-16-09
Thanks for that!
Logged
M0E-lnx
Administrator
Vectorian
*****
Posts: 3186



« Reply #7 on: December 07, 2009, 07:52:23 am »

I think kernel support has improved for broadcom chips.
You might try installing new kernel and kernel modules.
Code:
installpkg ftp://ftp-osl.osuosl.org/pub/vectorlinux/veclinux-6.0/kernels/kernel-modules-2.6.31.6-i686-1vl60.tlz
installpkg ftp://ftp-osl.osuosl.org/pub/vectorlinux/veclinux-6.0/kernels/kernel-2.6.31.6-i686-1vl60.tlz
Run that in a terminal as root.

Most likely, you're using lilo for bootloader, so you'll need to execute
Code:
vliloconf
as root and just follow the prompts.
Reboot after that and choode your new new kernel at boot time. See if that gives you wireless.
Logged

jimk
Member
*
Posts: 67



« Reply #8 on: December 07, 2009, 08:20:33 am »

Thanks for the quick responses.  Everything went without a hitch, but I am still getting no wireless cards found.
Logged
uelsk8s
Administrator
Vectorian
*****
Posts: 2504



« Reply #9 on: December 07, 2009, 09:27:14 am »

try this driver: http://vectorlinux.osuosl.org/veclinux-6.0/kernels/drivers/broadcom-wl-5.10.91.9.3_2.6.31.6-i586-1vl60.tlz
Logged
jimk
Member
*
Posts: 67



« Reply #10 on: December 07, 2009, 10:13:30 am »

I have already tryed that driver to no avail.  Is there a way I could boot PClinuxOS and copy the driver from that os?
Logged
M0E-lnx
Administrator
Vectorian
*****
Posts: 3186



« Reply #11 on: December 07, 2009, 10:40:00 am »

do you mean you have already installed that package? or tried that driver version?

it is very possible that you tried that driver version against an older kernel.
proprietary drivers are kernel-specific.
Logged

jimk
Member
*
Posts: 67



« Reply #12 on: December 07, 2009, 11:33:55 am »

Ok, just tried it against the latest kernal with the result.  I installed the driver with installpkg then tred to set up wireless in vasm.  Is this right or am I missing something more fundamental?
Logged
M0E-lnx
Administrator
Vectorian
*****
Posts: 3186



« Reply #13 on: December 07, 2009, 11:38:05 am »

A reboot maybe after installing the driver?
Kernel modules are loaded at boot time.
Logged

jimk
Member
*
Posts: 67



« Reply #14 on: December 07, 2009, 11:48:12 am »

Ok, I tried a reboot with no affect  Sad
Logged
Pages: [1] 2 3
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!