Please support VectorLinux!

Author Topic: Well, That wasn't exactly terrible  (Read 1324 times)

HellionDarklord

  • Member
  • *
  • Posts: 3
Well, That wasn't exactly terrible
« on: January 03, 2010, 12:53:08 pm »
Well, I'm dissappointed.  Not with the os itself, but with this Intel product that It's installed on.

I had to use the mesa drivers because Intel GM4500 is a very inferior chipset.  Add to the fact that Intel can't do graphics, It's also an integrated chipset for a laptop.

Had I known how much better Nvidia is I would have insisted on a Toshiba with AMD and Nvidia. 

I guess nothing's perfect.

Thanks for the free OS!!

Loving it so far!

HD

kidd

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 682
Re: Well, That wasn't exactly terrible
« Reply #1 on: January 03, 2010, 03:46:52 pm »
I don't know if I'm getting you 100% but one thing is that install cd does not bundle your needed drivers, and another thing is that those drivers do not exist.

Are you sure there aren't drivers for it anywhere?

Intel has pretty good support for linux.

Joe1962

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 2499
    • Joe1962's Website
Re: Well, That wasn't exactly terrible
« Reply #2 on: January 13, 2010, 07:44:45 am »
Intel does suck for graphics, but check out this related thread: http://forum.vectorlinux.com/index.php?topic=10633.0

Short version: as of VL6 SOHO Beta2 there is support for the GMA4500.
O'Neill (RE the Asgard): "Usually they ask nicely before they ignore us and do what they damn well please."
http://joe1962.bigbox.info
Running: VL 7 Std 64 + self-cooked XFCE-4.10