VectorLinux

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Author Topic: How to solve the wrong code with Chinese fonts display  (Read 1573 times)

liunx1987

  • Member
  • *
  • Posts: 3
How to solve the wrong code with Chinese fonts display
« on: June 25, 2009, 08:14:29 pm »

hello guys,
    i have use VL for 2 years, it really a wonderful, but something trouble me so much , that is the fonts display for Chinese, until now the VL6.0, i find it have some correction, when i install the wenquanyi-zenhei , i can display Chinese well with my old computer, but recently, something go wrong again when i change a new laptop of Dell, i can not display Chinese well
when i installed wenquanyi fonts...
    What's wrong, help me please.... ::)
Logged

pllnxr0ee

  • Member
  • *
  • Posts: 2
Re: How to solve the wrong code with Chinese fonts display
« Reply #1 on: March 20, 2010, 07:32:50 pm »

Help me too,recently i installed VL6.0 on my old computer ,but the chinese didn't display rightly,what can i do ?
Logged

hata_ph

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 3261
  • -- Just being myself --
Re: How to solve the wrong code with Chinese fonts display
« Reply #2 on: March 21, 2010, 02:57:29 am »

It would be nice to include a screen shot of how the chinese character show in your system....

For me, just copy your ttf file to /usr/share/fonts/ttf and run then run fc-cache -fsv as root...restart x......

http://linuxhelp.blogspot.com/2005/12/adding-windows-fonts-in-linux.html
Logged