VectorLinux

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Author Topic: KDM and creating new WM options for login.  (Read 3479 times)

retired1af

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1310
KDM and creating new WM options for login.
« on: March 29, 2010, 05:19:52 pm »

Has anyone fiddled with the new versions of KDE/KDM and figured out how to add additional WMs to the login screen? Thought I'd play around with Enlightenment and SOHO, but things have changed so much with KDE 4, the stuff I remembered how to do no longer applies.
Logged
ASUS K73 Intel i3 Dual Core 2.3GHz

Daniel

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 704
    • TuxToys - Packages for VectorLinux 6.0
Re: KDM and creating new WM options for login.
« Reply #1 on: March 30, 2010, 10:41:58 am »

If you install a new WM, does it not automatically add it to the login menu?
Logged
The following sentence is true. The previous sentence is false.

VL 6.0 SOHO KDE-Classic on 2.3 Ghz Dual-core AMD with 3 Gigs of RAM

retired1af

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1310
Re: KDM and creating new WM options for login.
« Reply #2 on: March 30, 2010, 10:54:27 am »

Not that I can see. I'm still doing some half hearted digging to see what's changed on getting this to display on the login page. I would have thought it would be automatic, too, but apparently not.

And the login manager under KDE doesn't really give you any options to add it, which is where I would think it would be.
Logged
ASUS K73 Intel i3 Dual Core 2.3GHz

retired1af

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1310
Re: KDM and creating new WM options for login.
« Reply #3 on: March 31, 2010, 05:40:52 am »

Been playing around with this some more and I'm just as confuzzled as ever (what else is new?!). I always thought that having the appropriate .desktop file in /usr/share/xsessions would automatically add the item to the session list. If this is the case, it ain't workin'. LOL
Logged
ASUS K73 Intel i3 Dual Core 2.3GHz

Daniel

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 704
    • TuxToys - Packages for VectorLinux 6.0
Re: KDM and creating new WM options for login.
« Reply #4 on: March 31, 2010, 06:36:17 am »

Have you done a search on your computer for the kdmrc file? (if it's still there)
Logged
The following sentence is true. The previous sentence is false.

VL 6.0 SOHO KDE-Classic on 2.3 Ghz Dual-core AMD with 3 Gigs of RAM

retired1af

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1310
Re: KDM and creating new WM options for login.
« Reply #5 on: March 31, 2010, 08:47:40 am »

It's there. Located in /etc/kde/kdm/ which is where it should be.

Weird thing. It shows the session directories, yet none of the .desktop files are located there.

Logged
ASUS K73 Intel i3 Dual Core 2.3GHz

argon99

  • Member
  • *
  • Posts: 8
Re: KDM and creating new WM options for login.
« Reply #6 on: May 17, 2010, 03:07:27 pm »

I had the same problem with KDM not listing the WMs I installed, just lxde actually.  I took a look at /etc/kde/kdm/kdmrc.  In this file the directory where kdm looks for WMs is listed.  Well it seems that there is more them one place that has .desktop files.  When I installed lxde there was an entry in /usr/share/xsessions for lxde.  But kdm did not show this. The reason I found out was /usr/share.xsessions was not looked at by kdm because that directory was not listed in kdmrc.  So here is what I did to mine.

"
# The directories containing session type definitions in .desktop format.
# Default is "/usr/share/apps/kdm/sessions"
SessionsDirs=/etc/X11/sessions,/usr/share/xsessions,/usr/share/apps/kdm/sessions
"
Please note kdm now looks in three different directories for the .desktop files.  And now that I made the change I get LXDE as a session type in kdm.

Now all I need to do is get LXDE to work properly.

I am using VL 6.0 KDE Classic.

I think I will high jack my own post.

I would really like to get Enlightenment 17 up and running.  Does anybody have any experience with it?



Logged