VectorLinux

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Pages: 1 ... 3 4 [5]

Author Topic: SOHO-RC2.8 is out please leave feedback and bug reports here  (Read 13280 times)

retired1af

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1300
Re: SOHO-RC2.8 is out please leave feedback and bug reports here
« Reply #60 on: May 26, 2010, 03:25:47 pm »

I must have missed that particular memo.  ;D
Logged
ASUS K73 Intel i3 Dual Core 2.3GHz

MikeCindi

  • Tester
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1073
Re: SOHO-RC2.8 is out please leave feedback and bug reports here
« Reply #61 on: May 31, 2010, 10:01:47 am »

While trying to perform some of my new repository maintenance duties I came across a potential problem. It would seem that setuptools in SOHO is built against python 2.5 but SOHO is distributed with python 2.6.

In my typically daily usage this would never be an issue but with new tasks comes new problems I guess.
Logged
The plans of the diligent lead to profit...Pro. 21:5
VL64 7.1b3                                     RLU 486143

vincent2

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 412
strigidaemon eaten up 100% CPU&RAM
« Reply #62 on: June 06, 2010, 04:30:11 am »

Bonjour!
tested RC2.8 again today on sharp mebuis laptop, once enter KDE desktop, noticing programmes running slowly and going to dummy from time to time,then Checked sytem monitor and found out:
---------------------------------
strigidaemon eaten up 100% CPU&RAM
---------------------------------
then suspended/killed it, desktop running smoothly again....

I wonder whether it's bugs or not, if not so necesary to system how to uninstall it..


a bien tot
Logged

lopanrs

  • Member
  • *
  • Posts: 15
    • Blog
Re: SOHO-RC2.8 is out please leave feedback and bug reports here
« Reply #63 on: June 16, 2010, 02:04:22 am »

Hello, a tip about TuxOnIce on VL soho 6.0 RC 2.8:
I moved the line in /etc/rc.d/rc.S:
echo 1 > /sys/power/tuxonice/do_resume
from start after "Mounting local file systems" to start after
"Starting sysfs"
then it works fine with lzo and/or lzf compiled into kernel for compression.
Another question:
I cannot configure my keyboard (us-acentos) to work on KDE, it works fine in terminal and X with no window managers...but in KDE 4 it works only with KDE layout on, and when i open Konsole it turns back to "us" and i have to set it again with "setxkbmap us_intl". How can i setup my us_intl keyboard definetely in KDE 4 ?
Logged
VL SoHo 7.0 @ 3.7.5-pf

Joe1962

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 2499
    • Joe1962's Website
Re: SOHO-RC2.8 is out please leave feedback and bug reports here
« Reply #64 on: June 16, 2010, 05:09:29 am »

... and when i open Konsole it turns back to "us" and i have to set it again with "setxkbmap us_intl". How can i setup my us_intl keyboard definetely in KDE 4 ?
Dang! I was hoping that was fixed in the newer KDE version in RC 2.8, this is driving me mad on my SOHO B4 install. I have not found an answer to this... >:(
Logged
O'Neill (RE the Asgard): "Usually they ask nicely before they ignore us and do what they damn well please."
http://joe1962.bigbox.info
Running: VL 7 Std 64 + self-cooked XFCE-4.10

nightflier

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 4085
Re: SOHO-RC2.8 is out please leave feedback and bug reports here
« Reply #65 on: June 16, 2010, 05:55:12 am »

Not sure if this would apply to this version, but on VL7A1 I commented out the line with "xmodmap ~/.Xmodmap" in .bashrc and it prevents the keyboard map from changing when I open a konsole.
Logged

lopanrs

  • Member
  • *
  • Posts: 15
    • Blog
Re: SOHO-RC2.8 is out please leave feedback and bug reports here
« Reply #66 on: June 18, 2010, 04:27:21 am »

Not sure if this would apply to this version, but on VL7A1 I commented out the line with "xmodmap ~/.Xmodmap" in .bashrc and it prevents the keyboard map from changing when I open a konsole.
Hello, i commented the line mentioned and made some changes on ~/.bash_profile to:

# LOCALES ADDITIONS MADE BY THE VL GUI INSTALLER
export LANG=pt_BR.utf8
`setxkbmap -model evdev -layout us -variant intl`
# END OF MODIFICATIONS BY THE VL GUI INSTALLER


Now US_INTL works on all aplications (and konsole) without KDE Layouts.
Thanks vectors !
« Last Edit: June 18, 2010, 04:30:27 am by lopanrs »
Logged
VL SoHo 7.0 @ 3.7.5-pf

retired1af

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1300
Re: SOHO-RC2.8 is out please leave feedback and bug reports here
« Reply #67 on: June 22, 2010, 06:47:11 pm »

Something I've run in to, and haven't been able to find a work around, other than shutting one app down so the other can work.

If Opera is up and running and I view a video (like Youtube), then try to start Amarok, it states that the playback device isn't working. Reverse also results in a video without sound. If Amarok is running first, and then I attempt to view a video, there's no sound. Suggestions?
Logged
ASUS K73 Intel i3 Dual Core 2.3GHz

Dweeberkitty

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 836
    • Multimedia Bonus Disc
Re: SOHO-RC2.8 is out please leave feedback and bug reports here
« Reply #68 on: June 23, 2010, 10:23:34 am »

I think I am still on Beta2. Ignore this if it's already been fixed.

From VasmCC the vpackager app is not installed (command not found from cli output). And the same with vcpufreq.

Also running VasmCC from a terminal (as root of course) gslapt will not open from the menu.
Logged
Registered Linux User #443399
Desktop: Intel Pentium D 3.33Ghz, 320GB hard drive, 2 gigs DDR2 533mhz RAM, NVIDIA Geforce 7800 GS, X2GEN 22" widescreen monitor;
Laptop: Dell Mini 9, Intel Atom 1.6Ghz, 1GB ram
Multimedia Bonus Disc website: http://www.vectorlinuxsolutions.com/
Pages: 1 ... 3 4 [5]