VectorLinux
October 21, 2014, 01:58:23 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Visit our home page for VL info. To search the old message board go to http://vectorlinux.com/forum1. The first VL forum is temporarily offline until we can find a host for it. Thanks for your patience.
 
Now powered by KnowledgeDex.
   Home   Help Search Login Register  
Please support VectorLinux!
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Skype Info  (Read 1266 times)
Pita
Vectorian
****
Posts: 1311


« on: June 15, 2010, 06:27:36 pm »

After the sudden death of my master HD I had to make a new install of VL-6-STD
on a new 2nd hand HD.

I installed the latest version of  skype_static-2.1.0.81 and could not get it to work.
Any sound setting I tried I could not be heard.

Then I installed Skype 2.0.0.72 form the repository, had to change in sound from default
to my sound card and all works fine now.

I never had such a problem with skype when I was using VL-6-LIGHT, however, would not
remember the version of the latest skype I was using.
Logged
sledgehammer
Vectorian
****
Posts: 1425



« Reply #1 on: June 15, 2010, 08:18:07 pm »

Pita,

I have skype static 2.1.0.81 installed on my system and it works fine.  I don't think a version of skype is in the VL6.0 repositories.

Glad you got it working.
Logged

VL7.0 xfce4 Samsung RF511
Pita
Vectorian
****
Posts: 1311


« Reply #2 on: June 27, 2010, 05:17:08 pm »

Pita,

I have skype static 2.1.0.81 installed on my system and it works fine.  I don't think a version of skype is in the VL6.0 repositories.

Glad you got it working.

Now who placed this there? gslapt of course.

/var/log/packages/skype-2.0.0.72-i586-1vl60
/var/log/scripts/skype-2.0.0.72-i586-1vl60

/packages/skype-2.0.0.72-i586-1vl60

*.81 still does not work. I will try another download.
Logged
sledgehammer
Vectorian
****
Posts: 1425



« Reply #3 on: June 27, 2010, 10:10:43 pm »

Glad to hear this.  Don't know what's wrong here.  When I go to gslapt and search for "skype" or "Skype" I get nothing.

Logged

VL7.0 xfce4 Samsung RF511
Pita
Vectorian
****
Posts: 1311


« Reply #4 on: September 06, 2010, 12:02:58 am »

I finally got the sound working for skype_static-2.1.0.81. With the new MOBO
even the *47 version did not work. Now to get those versions working that
I can be heard I have to have the webcam connected to a USB port, even so it
has no built-in mike and then in option sounds Micophone the setting is
"USB 2.0 Camera  USB Audio (hw:1,0)". Strange indeed to me.

How many ways are there to skin a cat? Grin
Logged
sledgehammer
Vectorian
****
Posts: 1425



« Reply #5 on: September 07, 2010, 12:56:41 am »

My video works, sort of.  Never_stop_learning is going to take a stab at getting it to work better one of these days.  I can see the caller and the caller can see me, but I can't see me in the little window. I too use a usb webcam.

I sure like skype though.  It is somewhere in between a cell phone and a land line and a lot cheaper than either.
Logged

VL7.0 xfce4 Samsung RF511
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!