VectorLinux

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Pages: 1 [2] 3

Author Topic: Can I get a hand configuring Opera with Java?  (Read 6505 times)

M0E-lnx

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 3217
Re: Can I get a hand configuring Opera with Java?
« Reply #15 on: August 10, 2010, 01:47:04 pm »

try find / -name libnpjp2.so*

emolotricity

  • Member
  • *
  • Posts: 22
Re: Can I get a hand configuring Opera with Java?
« Reply #16 on: August 10, 2010, 03:05:48 pm »

Same result...
Logged

GrannyGeek

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 2567
Re: Can I get a hand configuring Opera with Java?
« Reply #17 on: August 10, 2010, 06:35:24 pm »

Maybe it's partially due to me upgrading Opera? That's one of the first things I did.

Anyway, I just reinstalled JRE and here's the results of me looking for that plugin;
root:# find / -name libnpjp2.so
root:#


I upgraded to Opera 10.60 and I have that plugin in
/usr/lib/mozilla/plugins/libnpjp2.so
/usr/lib/java/lib/i386/libnpjp2.so

Did you run ldconfig as root after you reinstalled JRE? It shouldn't be necessary if you reinstalled through glslapt or slapt-get, but it wouldn't hurt to run it.
--GrannyGeek
Logged
Registered Linux User #397786

Happily running VL 7 Gold on  a Sempron LE-1300 desktop (2.3 GHz), 4 G RAM,  GeForce 6150 SE onboard graphics and on an HP Pavilion dv7 i7, 6 gigs, Intel 2nd Generation Integrated Graphics Controller

emolotricity

  • Member
  • *
  • Posts: 22
Re: Can I get a hand configuring Opera with Java?
« Reply #18 on: August 11, 2010, 08:49:40 am »

vector://home/charlie
root:# ldconfig
vector://home/charlie
root:# find / -name libnpjp2.so
vector://home/charlie
root:#

Vector Linux is not Charlie-proof :(
Logged

retired1af

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1300
Re: Can I get a hand configuring Opera with Java?
« Reply #19 on: August 11, 2010, 08:59:34 am »

Go to gslapt and reinstall jre. Watch for any error messages. Once it's installed, do a search for the required file.
Logged
ASUS K73 Intel i3 Dual Core 2.3GHz

emolotricity

  • Member
  • *
  • Posts: 22
Re: Can I get a hand configuring Opera with Java?
« Reply #20 on: August 11, 2010, 04:04:30 pm »

I did so in an earlier post.
Logged

nightflier

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 4086
Re: Can I get a hand configuring Opera with Java?
« Reply #21 on: August 11, 2010, 06:19:38 pm »

The reason for insisting on the (re)install of jre is because it includes the file:
/usr/lib/java/lib/i386/libnpjp2.so
If that file is not on your system, then jre is not installed correctly.
The latest availiable version in the repo is jre-6u20-i586-1vl60.

What do these commands return?
Code: [Select]
ls /var/log/packages/jre-*
cat /var/log/packages/jre-* | grep libnpjp2.so
Logged

emolotricity

  • Member
  • *
  • Posts: 22
Re: Can I get a hand configuring Opera with Java?
« Reply #22 on: August 13, 2010, 08:37:35 am »

vector://home/charlie
root:# ls /var/log/packages/jre-*                                               
/var/log/packages/jre-6u5-i586-1
vector://home/charlie
root:# cat /var/log/packages/jre-* | grep libnpjp2.so;
vector://home/charlie
Logged

newt

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1132
Re: Can I get a hand configuring Opera with Java?
« Reply #23 on: August 13, 2010, 09:38:31 am »

vector://home/charlie
root:# ls /var/log/packages/jre-*                                               
/var/log/packages/jre-6u5-i586-1
vector://home/charlie
-> root:# cat /var/log/packages/jre-* | grep libnpjp2.so;
vector://home/charlie

Try repeating the last command without the additional semicolon at the end.
Logged

nightflier

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 4086
Re: Can I get a hand configuring Opera with Java?
« Reply #24 on: August 13, 2010, 12:21:26 pm »

/var/log/packages/jre-6u5-i586-1

The latest available version is 6u20, available in the /testing section:
http://vectorlinux.osuosl.org/veclinux-6.0/testing/libs/jre-6u20-i586-1vl60.tlz

In Gslapt, if you enable the "Testing" repository and refresh, you can install it that way.
Logged

emolotricity

  • Member
  • *
  • Posts: 22
Re: Can I get a hand configuring Opera with Java?
« Reply #25 on: August 15, 2010, 02:08:24 pm »

Added the Testing repo, refreshed... And no change. Gonna try manually installing the package you linked to...

EDIT: Just tried installing that with vpackager...

tar: This does not look like a tar archive
tar: Skipping to next header
tar: Error exit delayed from previous errors
FAILED

****  + Error while extracting sources ****
« Last Edit: August 15, 2010, 02:40:45 pm by emolotricity »
Logged

retired1af

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1300
Re: Can I get a hand configuring Opera with Java?
« Reply #26 on: August 15, 2010, 03:20:37 pm »

If you are going to install a package from the repo at the CLI, you use installpkg as root.
Logged
ASUS K73 Intel i3 Dual Core 2.3GHz

emolotricity

  • Member
  • *
  • Posts: 22
Re: Can I get a hand configuring Opera with Java?
« Reply #27 on: August 15, 2010, 03:42:43 pm »

Aroo! Seems to have worked! Now to restart Opera...

EDIT: root:# find / -name libnpjp2.so
/usr/lib/mozilla/plugins/libnpjp2.so
/usr/lib/jre1.6.0_05/lib/i386/libnpjp2.so


The file exists, but Opera still can't see it.

My class path is /usr/lib/opera/plugins:/usr/lib/mozilla/plugins:/usr/local/lib/opera/plugins:/usr/lib/jre1.6.0_20/lib
« Last Edit: August 15, 2010, 03:55:09 pm by emolotricity »
Logged

GrannyGeek

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 2567
Re: Can I get a hand configuring Opera with Java?
« Reply #28 on: August 15, 2010, 06:03:00 pm »

My Opera does see Java. In /usr/lib/mozilla/plugins there is a symlink to /usr/lib/java/lib/i386/libnpip2.so . So you have such a symlink? If not, create one and see if it helps.
--GrannyGeek
Logged
Registered Linux User #397786

Happily running VL 7 Gold on  a Sempron LE-1300 desktop (2.3 GHz), 4 G RAM,  GeForce 6150 SE onboard graphics and on an HP Pavilion dv7 i7, 6 gigs, Intel 2nd Generation Integrated Graphics Controller

emolotricity

  • Member
  • *
  • Posts: 22
Re: Can I get a hand configuring Opera with Java?
« Reply #29 on: August 18, 2010, 12:44:35 pm »

Mine seems to have the actual .so in there. The issue isn't with the file anymore, it's with Opera seeing it. Purge system of all traces of Opera and reinstall?
Logged
Pages: 1 [2] 3