VectorLinux

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Author Topic: DLink DWA 140 issue?did it work?  (Read 2715 times)

Alimao

  • Member
  • *
  • Posts: 9
  • Linux NO WINDOWS
DLink DWA 140 issue?did it work?
« on: August 19, 2010, 01:51:22 am »

Hi folks!
im a new here and with vector linux.

i tried already difrent distros without success. im trying to get my USB wireless pen working (Dlink Dwa-140) did someone tested it already?

did it work?

i tried first the live version to test no success. now im installing the Standar version for V.Linux.

can someone help? or give me a feedback :)

i have 
celeron 385mhz
128MB Ram
4.5 Gb HD
Trident Video DVD Gr.Card.
Toshiba laptop 2550CDT
Logged
Toshiba 2550CDT
Celeron 385Mhz
128MB RAM
4.5 GB
Trident Video 9525 DVD
NOW running: -Vector linux 6.0 SD -

nightflier

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 4141
Re: DLink DWA 140 issue?did it work?
« Reply #1 on: August 19, 2010, 04:32:33 am »

Welcome Alimao,

From what I can tell the Dwa-140 works with the rt2870usb driver.
It is not included in VL6, you would need to compile and install it. Here are some links:
http://sudosys.be/?q=D-Link_DWA_140_ubuntu
http://www.ralinktech.com/support.php?s=2
http://forum.vectorlinux.com/index.php?topic=11843

It may be necessary to blacklist the rt2800usb module to avoid conflicts.
Logged

Alimao

  • Member
  • *
  • Posts: 9
  • Linux NO WINDOWS
Re: DLink DWA 140 issue?did it work?
« Reply #2 on: August 19, 2010, 04:48:52 am »

THX a lot and for the quick reply... i will try it later and let u know if i had luck to put it working.

Vector Linux it's cool and light SO. i'll already tried a few another with no luck.

Xubuntu taked upto 9h to install on my old timer laptop. VL 6 SD taked just simple 5 houres:)

VL6 Light is not working i don't know why my screen becomes strange and i was not able to take any action with the mouse. so i installed the SD version and saw the issue with the USB drivers. :)






Logged
Toshiba 2550CDT
Celeron 385Mhz
128MB RAM
4.5 GB
Trident Video 9525 DVD
NOW running: -Vector linux 6.0 SD -

Alimao

  • Member
  • *
  • Posts: 9
  • Linux NO WINDOWS
Re: DLink DWA 140 issue?did it work?
« Reply #3 on: August 19, 2010, 11:30:19 pm »

was not able to performe the instalation:( it's not getting trought :( i already post despertly asking for help on this case in another post. thanks anyway.. great support. so i realy intresseted on this SO it's seems to be nice:)
Logged
Toshiba 2550CDT
Celeron 385Mhz
128MB RAM
4.5 GB
Trident Video 9525 DVD
NOW running: -Vector linux 6.0 SD -

Alimao

  • Member
  • *
  • Posts: 9
  • Linux NO WINDOWS
Re: DLink DWA 140 issue?did it work?
« Reply #4 on: August 22, 2010, 11:42:41 pm »

It's not working. i will let it go!
Logged
Toshiba 2550CDT
Celeron 385Mhz
128MB RAM
4.5 GB
Trident Video 9525 DVD
NOW running: -Vector linux 6.0 SD -

nightflier

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 4141
Re: DLink DWA 140 issue?did it work?
« Reply #5 on: August 23, 2010, 04:54:54 am »

Sorry it didn't work for you. Kudos for the valient try, though. Keep VL in mind for the future, other hardware will probably do much better.
Logged