VectorLinux

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Author Topic: Cannot install VL Standard  (Read 1854 times)

mooreted

  • Member
  • *
  • Posts: 6
Cannot install VL Standard
« on: September 28, 2010, 12:36:46 pm »

Trying to install on an old Dell PIII with 256MB of ram and onboard Intel graphics. After choosing any screen resolution and trying auto I get a message that it's testing the x server. After that I get a corrupted screen like the refresh rate is wrong.

Logged

mooreted

  • Member
  • *
  • Posts: 6
Re: Cannot install VL Standard
« Reply #1 on: September 28, 2010, 12:43:21 pm »

Trying the text installer. So far so good.
Logged

mooreted

  • Member
  • *
  • Posts: 6
Re: Cannot install VL Standard
« Reply #2 on: September 28, 2010, 01:10:38 pm »

The text installer worked but now I'm at a black screen. I need to get this system done so I can get paid. No time to dink with this. Moving on to Peppermint then Puppy as a last resort.

Logged

sledgehammer

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1470
Re: Cannot install VL Standard
« Reply #3 on: September 29, 2010, 08:12:59 am »

Wow.  You work fast.
Logged
VL7.0 xfce4 Samsung RF511

|nic|

  • Packager
  • Vectorite
  • ****
  • Posts: 164
    • My Blog
Re: Cannot install VL Standard
« Reply #4 on: September 29, 2010, 08:51:26 am »

When did you get a black screen? during the installation or when rebooting after the installation?
Logged
registered user #393337

mooreted

  • Member
  • *
  • Posts: 6
Re: Cannot install VL Standard
« Reply #5 on: September 29, 2010, 04:39:59 pm »

During installation the normal installer would end with a corrupted screen as if the refresh rate was wrong. Tried the text-based installer and the install was successful. After the system install completed, the system rebooted. It showed an error for an unknown mode number. I pressed the space bar to continue. Standard Linux boot messages scrolled up the screen, the screen went black - most likely when the X server started.

I would imaging I have to go to single user mode and edit the Xorg.conf with the correct mode numbers for my monitor and all that. However, my boss wanted me to put this thing out for sale and I just didn't have time to configure the system by hand.

I installed Peppermint OS and it's running well on that system. We'll see if anyone can actually use it. If it were my choice I would have donated it to some kid or had it recycled, but I'm not the boss :(

Logged

mooreted

  • Member
  • *
  • Posts: 6
Re: Cannot install VL Standard
« Reply #6 on: September 29, 2010, 04:41:13 pm »

Logged

hata_ph

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 3261
  • -- Just being myself --
Re: Cannot install VL Standard
« Reply #7 on: September 29, 2010, 07:56:02 pm »

Log in to TUI and run VASM. Configure X using the vesa driver.
Logged

mooreted

  • Member
  • *
  • Posts: 6
Re: Cannot install VL Standard
« Reply #8 on: September 30, 2010, 11:42:39 am »

Log in to TUI and run VASM. Configure X using the vesa driver.

I chose VESA during install.

Maybe this weekend I'll play with Vector so I can use it for future installs on older systems.

Thanks for the help.
Logged

Deach

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 168
Re: Cannot install VL Standard
« Reply #9 on: September 30, 2010, 08:20:11 pm »

Knowing "which" Intel graphics it has might help a little too.  I know I fought one a while back and it was a beastie to get going but with the help here, I finally did.  Good Luck,
Deach
Logged
Inspiron 4000 Laptop, VL 6.0  600 mhz; 384 ram : Inspiron1100 VL 6.0
Inspiron B120 & B130 Laptop, VL 6.0  1. 4& 1.5  ghz; 1gig ram
IBM Thinkpad Laptop, VL 6.0  1.5 ghz;  1 gig ram

GrannyGeek

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 2567
Re: Cannot install VL Standard
« Reply #10 on: September 30, 2010, 10:07:37 pm »

Knowing "which" Intel graphics it has might help a little too.  I know I fought one a while back and it was a beastie to get going but with the help here, I finally did. 

I also had a mighty struggle to get X working on my Dell laptop with Brookdale graphics  chip. I did  find a solution, though, and now it's working quite well though it does have some quirks that show up from time to time.

The solution involves using the intel driver and editing a couple of lines in /etc/X11/xorg.conf.
--GrannyGeek
Logged
Registered Linux User #397786

Happily running VL 7 Gold on  a Sempron LE-1300 desktop (2.3 GHz), 4 G RAM,  GeForce 6150 SE onboard graphics and on an HP Pavilion dv7 i7, 6 gigs, Intel 2nd Generation Integrated Graphics Controller

Deach

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 168
Re: Cannot install VL Standard
« Reply #11 on: September 30, 2010, 10:09:51 pm »

Yes Granny you certainly did and passed that on to me and henceforth mine is working.  Again...Thanks! 
Logged
Inspiron 4000 Laptop, VL 6.0  600 mhz; 384 ram : Inspiron1100 VL 6.0
Inspiron B120 & B130 Laptop, VL 6.0  1. 4& 1.5  ghz; 1gig ram
IBM Thinkpad Laptop, VL 6.0  1.5 ghz;  1 gig ram