VectorLinux
December 20, 2014, 06:10:24 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Visit our home page for VL info. To search the old message board go to http://vectorlinux.com/forum1. The first VL forum is temporarily offline until we can find a host for it. Thanks for your patience.
 
Now powered by KnowledgeDex.
   Home   Help Search Login Register  
Please support VectorLinux!
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: VL6SOHO vinstall-iso fails  (Read 869 times)
Pita
Vectorian
****
Posts: 1319


« on: October 06, 2010, 11:40:56 pm »

I purchased the download of VL6-SOHO and since my CD-R/W broke and I have to wait for Santa Claus
to bring me a new one I tried to install using vinstall-iso and failed.

It seems this program vinstall-iso is not up-to-date any more. It aboards lookig  for a file
initrd.img which does not exist. When I changed it to initrd.gz in vinstall-iso it then stops
at
code:
## Check validity
    file $INSTALLRD | grep -q "reiserfs filesystem" || \
        error_exit "invalid initrd file"
end code

I changed ext2 to reiserfs which did not help.

What to do?
Logged
stretchedthin
Administrator
Vectorian
*****
Posts: 3780


WWW
« Reply #1 on: October 07, 2010, 12:26:35 am »

You could try using unetbootin and a usb flash drive.
Logged

Vectorlinux screencasts and  tutorials can be found at....
http://www.opensourcebistro.com/blog1
http://www.youtube.com/user/vid4ken?feature=mhee
Pita
Vectorian
****
Posts: 1319


« Reply #2 on: October 08, 2010, 07:28:51 pm »

You could try using unetbootin and a usb flash drive.

Thanks, will look into it.

I tried as well from a VL5.2 and VL7 install CD that option where one can pick
for installation an iso file from the HD. Both now cannot find VL6.0-SOHO-Final-dlx1.iso.

Why would that be? I remember I used that option before.
Logged
uelsk8s
Administrator
Vectorian
*****
Posts: 2504



« Reply #3 on: October 09, 2010, 06:25:44 am »

the format of the ISO's have changed dramatically and the vl-iso script has not been updated.
you can run the gui installer from your installed system and install from ISO's that way though
Logged
Pita
Vectorian
****
Posts: 1319


« Reply #4 on: October 09, 2010, 08:57:31 pm »

the format of the ISO's have changed dramatically and the vl-iso script has not been updated.
you can run the gui installer from your installed system and install from ISO's that way though

Thank you!

Found in gui installer what I was looking for in tui installer. Installed successfully
after some adjustments. My system fstab is set to sd* whereas this SOHO version
seems to be still on hd* for which reason I could not boot initially and lilo setting in installer
had to be stopped. In lilo.conf changed for SOHO root=/mnt/VLSOHO/dev/hdc8
and booting went fine.
Got sound and internet connection working after second boot.
Will try kernel  2.6.33.4-smp on SOHO to get sd* set properly.
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!