VectorLinux

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Author Topic: Need help with installing ATI proprietary driver  (Read 2193 times)

GrannyGeek

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 2567
Need help with installing ATI proprietary driver
« on: October 02, 2010, 01:33:04 pm »

My best computer, the Athlon 64 X2 in my sig, has onboard Radeon Xpress200 graphics. I'm using the open-source radeon driver and it seems to do fine with my 1600x1200 LCD monitor. However, my glxgears scores are bad and I don't think the radeon open-source driver does 3D.

I have never been able to install the VL proprietary ATI driver, as it complains of an error and fails. I downloaded ati-driver-installer-9-3-x86.x86_64.run from ATI and tried to install it from that file. It also gives an error and fails:

Code: [Select]
which: no XFree86 in (/sbin:/usr/local/bin:/usr/bin:/usr/sbin:/bin:/opt/bin:/usr/X11/bin:/usr/local/games:/usr/games)

Error: ./default_policy.sh does not support version
default:v2:i686:lib::none:2.6.31.11; make sure that the version is being
correctly set by --iscurrentdistro

Removing temporary directory: fglrx-install.VZJzjC

ATI's Web site says:
Automated installer and Display Drivers for X.Org 6.7, 6.8, 6.9, 7.0, 7.1, 7.2, 7.3, or 7.4

VL6 SOHO Deluxe uses Xorg 1.6.3, which is quite a bit newer than 7.4. The error message above is something I can't understand at all (meaning it's beyond my powers to comprehend). Is there any hope for installing the proprietary driver?
--GrannyGeek
Logged
Registered Linux User #397786

Happily running VL 7 Gold on  a Sempron LE-1300 desktop (2.3 GHz), 4 G RAM,  GeForce 6150 SE onboard graphics and on an HP Pavilion dv7 i7, 6 gigs, Intel 2nd Generation Integrated Graphics Controller

MikeCindi

  • Tester
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1073
Re: Need help with installing ATI proprietary driver
« Reply #1 on: October 02, 2010, 04:31:03 pm »

Have you tried the latest (...10-6-x86_64.run)? Don't know if that will work for you as I'm not sure what that error means either.
Logged
The plans of the diligent lead to profit...Pro. 21:5
VL64 7.1b3                                     RLU 486143

GrannyGeek

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 2567
Re: Need help with installing ATI proprietary driver
« Reply #2 on: October 04, 2010, 09:49:42 pm »

I downloaded the file yesterday from ATI's Web site (now AMD), so I assume it's the latest. ATI is very bad about maintaining Linux support for older cards/chips so maybe the Radeon Xpress 200 has fallen through the cracks. This computer was purchased in January 2006 and has an ASUS OEM motherboard for Hewlett Packard.

Does anybody have other ideas?
--GrannyGeek
Logged
Registered Linux User #397786

Happily running VL 7 Gold on  a Sempron LE-1300 desktop (2.3 GHz), 4 G RAM,  GeForce 6150 SE onboard graphics and on an HP Pavilion dv7 i7, 6 gigs, Intel 2nd Generation Integrated Graphics Controller