Please support VectorLinux!

Author Topic: VL6SOHO vinstall-iso fails  (Read 956 times)

Pita

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1325
VL6SOHO vinstall-iso fails
« on: October 06, 2010, 11:40:56 pm »
I purchased the download of VL6-SOHO and since my CD-R/W broke and I have to wait for Santa Claus
to bring me a new one I tried to install using vinstall-iso and failed.

It seems this program vinstall-iso is not up-to-date any more. It aboards lookig  for a file
initrd.img which does not exist. When I changed it to initrd.gz in vinstall-iso it then stops
at
code:
## Check validity
    file $INSTALLRD | grep -q "reiserfs filesystem" || \
        error_exit "invalid initrd file"
end code

I changed ext2 to reiserfs which did not help.

What to do?

stretchedthin

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 3780
    • Opensourcebistro.com
Re: VL6SOHO vinstall-iso fails
« Reply #1 on: October 07, 2010, 12:26:35 am »
You could try using unetbootin and a usb flash drive.
Vectorlinux screencasts and  tutorials can be found at....
http://www.opensourcebistro.com/blog1
http://www.youtube.com/user/vid4ken?feature=mhee

Pita

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1325
Re: VL6SOHO vinstall-iso fails
« Reply #2 on: October 08, 2010, 07:28:51 pm »
You could try using unetbootin and a usb flash drive.

Thanks, will look into it.

I tried as well from a VL5.2 and VL7 install CD that option where one can pick
for installation an iso file from the HD. Both now cannot find VL6.0-SOHO-Final-dlx1.iso.

Why would that be? I remember I used that option before.

uelsk8s

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 2504
Re: VL6SOHO vinstall-iso fails
« Reply #3 on: October 09, 2010, 06:25:44 am »
the format of the ISO's have changed dramatically and the vl-iso script has not been updated.
you can run the gui installer from your installed system and install from ISO's that way though

Pita

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1325
Re: VL6SOHO vinstall-iso fails
« Reply #4 on: October 09, 2010, 08:57:31 pm »
the format of the ISO's have changed dramatically and the vl-iso script has not been updated.
you can run the gui installer from your installed system and install from ISO's that way though

Thank you!

Found in gui installer what I was looking for in tui installer. Installed successfully
after some adjustments. My system fstab is set to sd* whereas this SOHO version
seems to be still on hd* for which reason I could not boot initially and lilo setting in installer
had to be stopped. In lilo.conf changed for SOHO root=/mnt/VLSOHO/dev/hdc8
and booting went fine.
Got sound and internet connection working after second boot.
Will try kernel  2.6.33.4-smp on SOHO to get sd* set properly.