VectorLinux
September 21, 2014, 01:51:53 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Visit our home page for VL info. To search the old message board go to http://vectorlinux.com/forum1. The first VL forum is temporarily offline until we can find a host for it. Thanks for your patience.
 
Now powered by KnowledgeDex.
   Home   Help Search Login Register  
Please support VectorLinux!
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Help:VL 6 Light-2 problems  (Read 1222 times)
VL User
Member
*
Posts: 1


« on: November 16, 2010, 12:11:17 pm »

I have just instaled Vector Linux 6 Light and I have 2 problems:
1.I cant connect to internet.I use this Huawei ADSL modem,
(I put photos because i dont now what is his name)

http://img441.imageshack.us/img441/8927/slika001m.jpg
http://img690.imageshack.us/img690/8042/slika000j.jpg
How to connect to net?

2.I cant see my Windows NTFS particions,how to do mount of them from terminal?
Please help
Logged
nightflier
Administrator
Vectorian
*****
Posts: 4023



« Reply #1 on: November 16, 2010, 03:33:21 pm »

I can't tell from the picture if there is an ethernet port on that modem. If there is, use it instead of USB and it should be plug and play. If nothing at first, use the "Wicd network manager" on the menu under Network.

To temporarily mount an NTFS partition: In a terminal, as root:
Code:
fdisk -l
this will give you a list of your partitions. Find where your NTFS partition is (/dev/sda1, /dev/hda2 etc..). Then (use the actual identifier for your system, not necessarily /dev/sda1):
Code:
mount /dev/sda1 /mnt/win
now go to /mnt/win in your file manager.
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!