VectorLinux
August 27, 2014, 08:45:46 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Visit our home page for VL info. To search the old message board go to http://vectorlinux.com/forum1. The first VL forum is temporarily offline until we can find a host for it. Thanks for your patience.
 
Now powered by KnowledgeDex.
   Home   Help Search Login Register  
Please support VectorLinux!
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: No modules loading on 2.6.39  (Read 4713 times)
budulay
Packager
Vectorian
****
Posts: 568


NewComer


« on: May 26, 2011, 07:39:22 pm »

I tried building 2.6.39 on VL7RC1, which builds and installs nicely, but when I boot into it, no modules load(I get no output from lsmod). Any idea on why this could be happening?

The modules are installed(I can see a whole bunch of files in /lib/modules/2.6.39).

Here's how I build it:

make oldsilentcolfig - used the RC1 config as the base
make -j4
make modules - tried with or without this, but still got the same result

and installed it:

make modules_install
make install
<modified lilo.conf>
lilo -v

Thanks Smiley
Logged

VL6.0-Light@MSI MS-1652(AMD TurionX2 ZM-84 2300 MHZ, 4 GB RAM, 250 GB HDD, Nvidia GForce 9600M GT, GIGABYTE AirCruiser N300)
Registered Linux user #473602
SlackBuild Repository for VL7.Not much but it's a start. Join in!
M0E-lnx
Administrator
Vectorian
*****
Posts: 3179



« Reply #1 on: May 27, 2011, 04:35:10 am »

did you do `depmod -a` ?
Logged

budulay
Packager
Vectorian
****
Posts: 568


NewComer


« Reply #2 on: May 27, 2011, 08:58:03 pm »

Thanks for jumping in on this one Wink

I think "make modules_install" calls depmod after installing the modules, but just to make sure I did "depmod -a 2.6.39" but stll get no modules.
I also tried "depmod -a -r 2.6.39" with the same result.
I don't know if it matters or not, but I've build the kernel under my user and not the root account(I was following the book "Linux Kernel in a Nutshell").
Logged

VL6.0-Light@MSI MS-1652(AMD TurionX2 ZM-84 2300 MHZ, 4 GB RAM, 250 GB HDD, Nvidia GForce 9600M GT, GIGABYTE AirCruiser N300)
Registered Linux user #473602
SlackBuild Repository for VL7.Not much but it's a start. Join in!
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!