VectorLinux

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Pages: 1 [2]

Author Topic: vinstall-iso update??  (Read 9321 times)

nightflier

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 4130
Re: vinstall-iso update??
« Reply #15 on: February 08, 2011, 06:46:31 pm »

Uh-oh.. tried install of A4.22 (from within another A4.22 installed from CD). I saw it working its way through the package names, but in the end only aaa_base and vlconfig2 made it to the target partition. Two more attempts yielded same result.
Logged

uelsk8s

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 2504
Re: vinstall-iso update??
« Reply #16 on: February 08, 2011, 06:54:16 pm »

Uh-oh.. tried install of A4.22 (from within another A4.22 installed from CD). I saw it working its way through the package names, but in the end only aaa_base and vlconfig2 made it to the target partition. Two more attempts yielded same result.
The CLI installer is broken on 4.22
thats what i get for trying to speed it up :)
it is fixed now though
Logged

nightflier

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 4130
Re: vinstall-iso update??
« Reply #17 on: February 08, 2011, 07:30:59 pm »

thats what i get for trying to speed it up :)

LOL!.. not only was it fast, but also efficient. I tried another install without rebooting first, and the whole working partition got wiped clean. That's why my alpha testing is done on dedicated machine.  ;)
Logged

budulay

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 568
  • NewComer
Re: vinstall-iso update??
« Reply #18 on: February 08, 2011, 09:55:41 pm »

I got similar results:
Tried installing A22 from A21, the first time installer told me that I either had a corrupt hard drive(scared me there for a second) or bad partition. Tried again. Now that was a real bad idea as it turns out - now I get kernel panic while booting A21 :o
Logged
VL6.0-Light@MSI MS-1652(AMD TurionX2 ZM-84 2300 MHZ, 4 GB RAM, 250 GB HDD, Nvidia GForce 9600M GT, GIGABYTE AirCruiser N300)
Registered Linux user #473602
SlackBuild Repository for VL7.Not much but it's a start. Join in!

Pita

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1338
Re: vinstall-iso update??
« Reply #19 on: February 09, 2011, 01:27:44 am »

thats what i get for trying to speed it up :)

LOL!.. not only was it fast, but also efficient. I tried another install without rebooting first, and the whole working partition got wiped clean. That's why my alpha testing is done on dedicated machine.  ;)

So that was it was. I installed from my /usr/local/ partition and when it was finished
/usr/local was absolutely clean.  Luckily I have  a good back-up of that important partition
so damage was just time lost.

Can I try the beta version now safely again with vinstall-iso? I have no other way
at the moment.
Logged

Pita

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1338
Re: vinstall-iso update??
« Reply #20 on: February 09, 2011, 08:12:28 pm »

thats what i get for trying to speed it up :)

LOL!.. not only was it fast, but also efficient. I tried another install without rebooting first, and the whole working partition got wiped clean. That's why my alpha testing is done on dedicated machine.  ;)

So that was it was. I installed from my /usr/local/ partition and when it was finished
/usr/local was absolutely clean.  Luckily I have  a good back-up of that important partition
so damage was just time lost.

Can I try the beta version now safely again with vinstall-iso? I have no other way
at the moment.


I did not wait for an answer, downloaded BETA this morning, tried to install
again with vinstall-iso-ng and paid the price:

partition /usr/local wiped clean again ??? ??? ??? it seems in split seconds
and nothing installed.
Logged

uelsk8s

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 2504
Re: vinstall-iso update??
« Reply #21 on: February 09, 2011, 10:06:41 pm »

I did not wait for an answer, downloaded BETA this morning, tried to install
again with vinstall-iso-ng and paid the price:

partition /usr/local wiped clean again ??? ??? ??? it seems in split seconds
and nothing installed.
the script is updated. please download and try again.
It is important that you reboot between running this script, especially if it doesn't complete successfully the first time.
Logged

Pita

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1338
Re: vinstall-iso update??
« Reply #22 on: February 10, 2011, 06:16:51 pm »

Thanks it worked this time, posting out of BETA with dillo.

I really like this good old way of installing. Never had a love for GUI installer.
The whole installation including setup and rebooting took about 50 minutes.

Interesting /root was all set to my-user-name:1000, therefore could not log-in. Chown to
root:root and all worked. I had not added a user yet.

« Last Edit: February 10, 2011, 06:50:29 pm by Pita »
Logged
Pages: 1 [2]