VectorLinux
December 21, 2014, 11:48:38 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Visit our home page for VL info. To search the old message board go to http://vectorlinux.com/forum1. The first VL forum is temporarily offline until we can find a host for it. Thanks for your patience.
 
Now powered by KnowledgeDex.
   Home   Help Search Login Register  
Please support VectorLinux!
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Sound problem  (Read 1972 times)
Murdock
Member
*
Posts: 76


WWW
« on: February 05, 2011, 04:42:01 am »

Hi guys. Did another install yesterday and have no sound.I have a USB speaker setup. Here's some code
You are working as doug
Frequently used programs:
Configuration  : vasm
File manager   : mc (press F2 for useful menu)
Editor         : mcedit, nano, vi
Multimedia     : alsamixer, play
localuser:root being added to access control list
Vector:/~
doug:$ cat /proc/asound/modules
 0 snd_hda_intel
 1 snd_usb_audio
 2 snd_usb_audio
Vector:/~
doug:$

No sound anywhere...YouTube, avi, mp3 etc.
Suggestions ?
Logged

Murdock
Member
*
Posts: 76


WWW
« Reply #1 on: February 05, 2011, 04:51:24 am »

A bit more

root:# lsmod
Module                  Size  Used by
snd_opl3sa2            16620  0
snd_wss_lib            25088  1 snd_opl3sa2
snd_opl3_lib           10496  1 snd_opl3sa2
snd_mpu401_uart         7680  1 snd_opl3sa2
snd_seq_dummy           3716  0
snd_seq_oss            31872  0
snd_seq_midi_event      6912  1 snd_seq_oss
snd_seq                48368  5 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi_event
snd_pcm_oss            37408  0
snd_mixer_oss          15104  1 snd_pcm_oss
speedstep_lib           4740  0
freq_table              4352  0
snd_hda_codec_realtek   190340  1
cdc_ether               5760  0
usbnet                 14728  1 cdc_ether
snd_usb_audio          81152  0
snd_hda_intel          25544  2
rtc_cmos               10144  0
snd_usb_lib            15872  1 snd_usb_audio
snd_hda_codec          60928  2 snd_hda_codec_realtek,snd_hda_intel
rtc_core               15132  1 rtc_cmos
snd_rawmidi            19872  2 snd_mpu401_uart,snd_usb_lib
rtc_lib                 3328  1 rtc_core
snd_seq_device          7436  5 snd_opl3_lib,snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq,snd_rawmidi
snd_hwdep               7812  3 snd_opl3_lib,snd_usb_audio,snd_hda_codec
i2c_i801                9616  0
snd_pcm                67972  5 snd_wss_lib,snd_pcm_oss,snd_usb_audio,snd_hda_intel,snd_hda_codec
i2c_core               21268  1 i2c_i801
r8169                  27780  0
iTCO_wdt               10916  0
snd_timer              19976  4 snd_wss_lib,snd_opl3_lib,snd_seq,snd_pcm
snd                    51492  23 snd_opl3sa2,snd_wss_lib,snd_opl3_lib,snd_mpu401_uart,snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_hda_codec_realtek,snd_usb_audio,snd_hda_intel,snd_usb_lib,snd_hda_codec,snd_rawmidi,snd_seq_device,snd_hwdep,snd_pcm,snd_timer
mii                     5376  2 usbnet,r8169
soundcore               7008  1 snd
snd_page_alloc          8840  3 snd_wss_lib,snd_hda_intel,snd_pcm
evdev                  10144  5
joydev                 10048  0
Vector://home/doug
root:#

Logged

The Headacher
Louder than you
Global Moderator
Vectorian
*****
Posts: 1553


I like the bass to go BOOM!


WWW
« Reply #2 on: February 05, 2011, 06:23:18 am »

The problem is that the USB speakers use a built-in soundcard (which is why the snd_usb_audio module is loaded). The soundcard in your pc is the default soundcard.

You can change it, as shown here: http://forum.vectorlinux.com/index.php?topic=4888.0 .
There may also be an easier solution: If the speakers also have audio connectors, you can just connect them to the internal soundcard (intel HDA),  with a cable like this:
 
Logged

Most music on my soundcloud page was arranged in programs running on VL.
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!