VectorLinux

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Author Topic: Disable the boot menu in Vector Linux Light 6 [Solved]  (Read 2731 times)

arthurg

  • Member
  • *
  • Posts: 6
Disable the boot menu in Vector Linux Light 6 [Solved]
« on: September 07, 2011, 05:14:35 pm »

When I turn on my computer, I have to wait 9 seconds or press enter to start vector linux, and I just want the first option of the boot menu: "linux".
Does anybody know how to disable this boot menu or how to boot automatically with the option "linux"?

« Last Edit: September 08, 2011, 12:21:35 pm by arthurg »
Logged

hata_ph

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 3261
  • -- Just being myself --
Re: How to disable the boot menu in Vector Linux Light 6?
« Reply #1 on: September 07, 2011, 06:24:50 pm »

I assume you are using lilo, how about try change the timeout option in your /etc/lilo.conf?

Remember to run /sbin/lilo -v after the changes...
Logged

arthurg

  • Member
  • *
  • Posts: 6
Re: How to disable the boot menu in Vector Linux Light 6?
« Reply #2 on: September 07, 2011, 06:57:20 pm »

Thank you very much, works great!  ;)
Logged

hata_ph

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 3261
  • -- Just being myself --
Re: How to disable the boot menu in Vector Linux Light 6?
« Reply #3 on: September 07, 2011, 07:08:19 pm »

Welcome. :)

PS: Pls mark this thread as closed. Thanks you.
Logged

arthurg

  • Member
  • *
  • Posts: 6
Re: How to disable the boot menu in Vector Linux Light 6?
« Reply #4 on: September 08, 2011, 10:23:00 am »

Quote
PS: Pls mark this thread as closed. Thanks you.
How?. I cant find the link to doit.
Logged

roarde

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 628
  • move the needle
Re: How to disable the boot menu in Vector Linux Light 6?
« Reply #5 on: September 08, 2011, 11:09:30 am »

Quote
PS: Pls mark this thread as closed. Thanks you.
How?. I cant find the link to doit.

Looking at your original post, you'll see link to "Modify" in the upper right corner. Choose it and edit the subject line. Most often, we add the word [Solved], brackets included, often upper case. There isn't a consesus whether it goes first or last.

Thank you for taking the time to check back.

Come to think of it, adding a "mark solved" link would help. No idea what that would entail.
« Last Edit: September 08, 2011, 11:13:14 am by roarde »
Logged
Robert
VL 7.1 Light