VectorLinux
November 27, 2014, 02:41:56 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Visit our home page for VL info. To search the old message board go to http://vectorlinux.com/forum1. The first VL forum is temporarily offline until we can find a host for it. Thanks for your patience.
 
Now powered by KnowledgeDex.
   Home   Help Search Login Register  
Please support VectorLinux!
Pages: [1] 2
  Print  
Author Topic: VL64-7.0-STD BETA 1 BUG REPORTS  (Read 4017 times)
uelsk8s
Administrator
Vectorian
*****
Posts: 2504



« on: October 17, 2011, 02:51:14 pm »

Please post any bugs from VL64 BETA 1 here.

Thanks,
Uelsk8s
Logged
pierce.jason
Packager
Vectorite
****
Posts: 250



« Reply #1 on: October 18, 2011, 04:35:27 am »

I'm getting different md5sums from the downloaded .iso and from one patched by xdelta. The downloaded iso matches the VL64-7.0-STD-B1.iso.md5.txt. My xdelta patched iso is getting md5 80d7b71bfa4b697d357a3bb9165ca585. Is that to be expected? From what I can tell, xdelta does internal md5 checksuming of the source iso before patching it.

4a4d25b7a2acb84604a1a66bc6732b1a  VL64-7.0-STD-A2.9.iso
867a8dbc4cde8fe83b98c28a4f2ae996  VL64-7.0-STD-A2to2.1.delta
846ce8a889a394e0382c78c6f2a16f91  VL64-7.0-STD-A2.9toB1.delta
b6982c79436bf5bd13da85727674083d  VL64-7.0-STD-A2.8to2.9.delta
3cecacb3d28f5b45e0e04276f4742208  VL64-7.0-STD-A2.7to2.8.delta
abe3aa05dd39a1c469fde7f1768c0e30  VL64-7.0-STD-A2.6toA2.7.delta
c5b7d6978928745e3036991ea9fc83ed  VL64-7.0-STD-A2.5to2.6.delta
f73aa1438a12086062d9ef162a53e743  VL64-7.0-STD-A2.4to2.5.delta
d5eedeffffc3deabcebf5b1bef355ca6  VL64-7.0-STD-A2.3to2.4.delta
7e24554a8495fe5495949ecc2ad8b89d  VL64-7.0-STD-A2.2to2.3.delta
0549f0fdf3bc09e12e10b781c7ad0a33  VL64-7.0-STD-A2.1to2.2.delta
Logged

pierce.jason
Email: $(echo -e "moc\x2eliamg\x40nosaj.ecreip" | rev)
uelsk8s
Administrator
Vectorian
*****
Posts: 2504



« Reply #2 on: October 18, 2011, 06:07:22 am »

The downloaded ISO and the one patched with xdelta should match bit for bit giving you the same md5sum.
I made a small change to B1 at the last minute so I had a delta to the old B1 and I uploaded the wrong one.
It is all fixed now.

Sorry for the confusion,
Uelsk8s
Logged
pierce.jason
Packager
Vectorite
****
Posts: 250



« Reply #3 on: October 18, 2011, 07:33:42 am »

Attempting to run cairo-dock in OpenGL mode (-o) seems to reveal a bug with gtkglext.
"cairo-dock: symbol lookup error: /usr/lib64/libgtkglext-x11-1.0.so.0: undefined symbol: GTK_WIDGET_NO_WINDOW"

I believe libgtkglext will need to be patched as described here https://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=611803

The problem seems to be from some calls that were recently deprecated in gtk2.

This probably also applies to 32bit.
Logged

pierce.jason
Email: $(echo -e "moc\x2eliamg\x40nosaj.ecreip" | rev)
pierce.jason
Packager
Vectorite
****
Posts: 250



« Reply #4 on: October 18, 2011, 07:44:05 am »

Thunar very slow opening on first attempt after login. Subsequent attempts at opening Thunar are quick and snappy as expected.
Logged

pierce.jason
Email: $(echo -e "moc\x2eliamg\x40nosaj.ecreip" | rev)
M0E-lnx
Administrator
Vectorian
*****
Posts: 3192



« Reply #5 on: October 18, 2011, 08:32:38 am »

Thunar very slow opening on first attempt after login. Subsequent attempts at opening Thunar are quick and snappy as expected.
I noticed this too.  This problem was present on the early 7.0 x86 buikds too iirc.
Logged

Joe1962
Administrator
Vectorian
*****
Posts: 2499



WWW
« Reply #6 on: October 18, 2011, 10:02:10 am »

Thunar very slow opening on first attempt after login. Subsequent attempts at opening Thunar are quick and snappy as expected.

I have this since going to xfce-4.8 (VL 7.0 32 bit) and looked it up at the thunar forum. This is known and a fix supposedly in the works, but still not in thunar-1.3.0 which I built and installed a while back. The cause seems to be thunar looking something up on the network on start, which they planned to make asynchronous.
Logged

O'Neill (RE the Asgard): "Usually they ask nicely before they ignore us and do what they damn well please."
http://joe1962.bigbox.info
Running: VL 7 Std 64 + self-cooked XFCE-4.10
stretchedthin
Administrator
Vectorian
*****
Posts: 3780


WWW
« Reply #7 on: October 18, 2011, 11:45:08 am »

Thunar very slow opening on first attempt after login. Subsequent attempts at opening Thunar are quick and snappy as expected.

I have this since going to xfce-4.8 (VL 7.0 32 bit) and looked it up at the thunar forum. This is known and a fix supposedly in the works, but still not in thunar-1.3.0 which I built and installed a while back. The cause seems to be thunar looking something up on the network on start, which they planned to make asynchronous.

Found this while googling on my lunch break. Have not had a chance to try it, but may be a solution.


Quote
I "solved" my problem with Thunar by starting it daemonized when I start X. I switched from Openbox to XFCE recently, so I simply added Thunar (/usr/bin/thunar --daemon) to my Autostart list.
Putting it in Openbox autostart.sh would probably have the same effect.
« Last Edit: October 18, 2011, 11:46:45 am by stretchedthin » Logged

Vectorlinux screencasts and  tutorials can be found at....
http://www.opensourcebistro.com/blog1
http://www.youtube.com/user/vid4ken?feature=mhee
pierce.jason
Packager
Vectorite
****
Posts: 250



« Reply #8 on: October 18, 2011, 12:39:24 pm »

Vec had to fix this on 32bit back around RC2 (possibly RC1? some early RC) I believe. I didn't hear any details on what the fix there was.
Logged

pierce.jason
Email: $(echo -e "moc\x2eliamg\x40nosaj.ecreip" | rev)
stretchedthin
Administrator
Vectorian
*****
Posts: 3780


WWW
« Reply #9 on: October 18, 2011, 03:41:55 pm »

I'm not 100% sure it is fixed on the 32bit version. I've had time to try the daemon trick and it does not seem to improve matters.

You might not see it yourself at all pierce.jason as I believe you do not use the avahi-daemon at all an have it disabled from the get-go.
« Last Edit: October 19, 2011, 08:50:27 am by stretchedthin » Logged

Vectorlinux screencasts and  tutorials can be found at....
http://www.opensourcebistro.com/blog1
http://www.youtube.com/user/vid4ken?feature=mhee
pierce.jason
Packager
Vectorite
****
Posts: 250



« Reply #10 on: October 18, 2011, 08:07:57 pm »

I don't "use" avahi, but I have not yet disabled it here. I'll disable it and see if that speeds up thunar's startup any and report back.
Logged

pierce.jason
Email: $(echo -e "moc\x2eliamg\x40nosaj.ecreip" | rev)
pierce.jason
Packager
Vectorite
****
Posts: 250



« Reply #11 on: October 18, 2011, 08:39:58 pm »

Missing symlink between /usr/bin/python and /usr/bin/python2 .
Logged

pierce.jason
Email: $(echo -e "moc\x2eliamg\x40nosaj.ecreip" | rev)
eco2geek
Member
*
Posts: 10


« Reply #12 on: October 18, 2011, 09:44:36 pm »

Cosmetic gripe: Text of selected icons on the desktop is very hard to read against the default wallpaper. See attached screenshot (Desired result: get VL's artist to create a background using a darker blue. Please?)

I can confirm the problem with Thunar starting up for the first time. It seems to be looking for something on the network that it's not finding.
Logged
nightflier
Administrator
Vectorian
*****
Posts: 4030



« Reply #13 on: October 19, 2011, 07:03:36 am »

Installed on real hardware: Quad core i5-750, 4 G memory, geforce GT 240, alongside my current VL6. Md5sum of iso checked.

On first run, installer crashed after creating user with strong password (password contained one single quote). Tried again with simpler password and it completed without error. Selected full install but no boot loader, using my existing LILO instead.

Most of xfce seems to be missing. It is not even an option in gdm. Installed again with same result.
Fluxbox works, I used it to verify proper operation of the basic hardware.
My usb webcam hijacks soundcard 0 position, but the hack using an /etc/modprobe.d/sound file still works.
Lots of crashes with the gecko mplayer-plugin.
Video performance very good.

Take Three: Repeated install using text installer. Same result.
Used gslapt and installed every xfce package. Works now.  Smiley
« Last Edit: October 19, 2011, 10:03:21 am by nightflier » Logged
uelsk8s
Administrator
Vectorian
*****
Posts: 2504



« Reply #14 on: October 19, 2011, 10:16:03 am »

Installed on real hardware: Quad core i5-750, 4 G memory, geforce GT 240, alongside my current VL6. Md5sum of iso checked.

On first run, installer crashed after creating user with strong password (password contained one single quote). Tried again with simpler password and it completed without error. Selected full install but no boot loader, using my existing LILO instead.

Most of xfce seems to be missing. It is not even an option in gdm. Installed again with same result.
Fluxbox works, I used it to verify proper operation of the basic hardware.
My usb webcam hijacks soundcard 0 position, but the hack using an /etc/modprobe.d/sound file still works.
Lots of crashes with the gecko mplayer-plugin.
Video performance very good.

Take Three: Repeated install using text installer. Same result.
Used gslapt and installed every xfce package. Works now.  Smiley

can you post the output of "grep xfce /var/log/pkgtools" for me?
Logged
Pages: [1] 2
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!