VectorLinux

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Pages: 1 [2]

Author Topic: Gateway Netbook wireless <NOT solved>  (Read 4635 times)

InTheWoods

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 302
Re: Gateway Netbook wireless <NOT solved>
« Reply #15 on: November 06, 2011, 05:29:19 pm »

Code: [Select]
ifconfig wlan0 up
iwlist wlan0 scanning

This is the result showing my router
Code: [Select]
          Cell 03 - Address: 00:19:5B:4F:3D:85
                    Channel:1
                    Frequency:2.412 GHz (Channel 1)
                    Quality=57/70  Signal level=-53 dBm 
                    Encryption key:on
                    ESSID:""
                    Bit Rates:1 Mb/s; 2 Mb/s; 5.5 Mb/s; 11 Mb/s
                    Bit Rates:6 Mb/s; 9 Mb/s; 12 Mb/s; 18 Mb/s; 24 Mb/s
                              36 Mb/s; 48 Mb/s; 54 Mb/s
                    Mode:Master
                    Extra:tsf=00000005cc27c180
                    Extra: Last beacon: 547ms ago
                    IE: Unknown: 0000
                    IE: Unknown: 010482848B96
                    IE: Unknown: 030101
                    IE: Unknown: 050400010000
                    IE: Unknown: 2A0100
                    IE: Unknown: 32080C1218243048606C
                    IE: Unknown: DD1E00904C334E101DFFFF000000000000000000000000000000000000000000
                    IE: Unknown: DD1A00904C340105050000000F000000000000000000000000000000
                    IE: Unknown: 2D1A6E101DFFFF000000000000000000000000000000000000000000
                    IE: Unknown: 3D18010500000000000000000000000000000000000000000000
                    IE: IEEE 802.11i/WPA2 Version 1
                        Group Cipher : CCMP
                        Pairwise Ciphers (1) : CCMP
                        Authentication Suites (1) : PSK
                    IE: Unknown: DD070050F202000100

For comparison here is the output from the machine I am posting on which is running Vec6.0 standard
Code: [Select]
          Cell 04 - Address: 00:19:5B:4F:3D:85
                    ESSID:"<hidden>"
                    Protocol:IEEE 802.11bg
                    Mode:Master
                    Frequency:2.412 GHz (Channel 1)
                    Encryption key:on
                    Bit Rates:1 Mb/s; 2 Mb/s; 5.5 Mb/s; 6 Mb/s; 9 Mb/s
                              11 Mb/s; 12 Mb/s; 18 Mb/s; 24 Mb/s; 36 Mb/s
                              48 Mb/s; 54 Mb/s
                    Quality=84/100  Signal level=-46 dBm 
                    IE: IEEE 802.11i/WPA2 Version 1
                        Group Cipher : CCMP
                        Pairwise Ciphers (1) : CCMP
                        Authentication Suites (1) : PSK
                    Extra: Last beacon: 26ms ago
Logged

nightflier

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 4131
Re: Gateway Netbook wireless <NOT solved>
« Reply #16 on: November 06, 2011, 06:22:24 pm »

Yeah, something is not right. You said you have numerous issues. Bummr.. what other things are not working? Maybe you should try VL7?
Logged

uelsk8s

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 2504
Re: Gateway Netbook wireless <NOT solved>
« Reply #17 on: November 06, 2011, 07:12:05 pm »

I had a similar experience. the easy solution was to unhide the essid in the router.
The other solution was to stop the wicd-client and daemon then edit the /etc/wicd/wireless-settings.conf and add the essid name. then reboot.

HTH,
Uelsk8s
Logged

InTheWoods

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 302
Re: Gateway Netbook wireless <NOT solved>
« Reply #18 on: November 07, 2011, 03:33:24 am »

@nightflier.
Sorry. I am using Vec7. I changed to it after about the third post and at that point I was able to see my router.
Logged

InTheWoods

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 302
Re: Gateway Netbook wireless <NOT solved>
« Reply #19 on: November 07, 2011, 06:37:41 am »

Quote
edit the /etc/wicd/wireless-settings.conf and add the essid name
I checked and my essid name is in the file. The only thing I changed was the "hidden" property to "True"

I think I may have a lead on the problem
Connection attempts with Wicd always begin with
Code: [Select]
Disconecting active connectionsThe failed connection always ends with the message
Code: [Select]
Connection Failed: Bad password
If I try to connect maually:
Code: [Select]
iwconfig wlan0 essid xxxxx
iwconfig wlan0 mode Managed
iwconfig wlan0 channel Auto
iwconfig wlan0 ap any
Then check
Code: [Select]
iwconfig wlan0I get
Code: [Select]
# iwconfig wlan0
wlan0     IEEE 802.11bgn  ESSID:off/any 
          Mode:Managed  Frequency:2.412 GHz  Access Point: Not-Associated   
          Tx-Power=14 dBm   
          Retry  long limit:7   RTS thr:off   Fragment thr:off
          Encryption key:xxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xx
          Power Management:off

The encryption key is active.
But if I run Wicd after the failed connection attempt iwconfig wlan0 always shows Encryption off!
The same thing happens if I try to connect manually with wpa_supplicant. Somehow my password is not getting passed to the router.

If I try
Code: [Select]
dhcpcd -t 25 -d wlan0Which will not connect with WPA the encryption key remains intact.

Also Is ifplugd deprecated in VL7? I don't have it and therefore no /etc/ifplugd/ifplug.conf. So therefore VLwifi does not work?
Logged

pierce.jason

  • Packager
  • Vectorite
  • ****
  • Posts: 250
Re: Gateway Netbook wireless <NOT solved>
« Reply #20 on: November 07, 2011, 09:39:47 am »

Have you tried setting your password in Wicd, as opposed to manually using wpa_supplicant?

VLWifi has been shelved in favor of Wicd. I'm not sure why.

To simplify things while debugging, I would try changing encryption method to wep or "open".  It is often recommended to get wifi fully setup "open" first and then implement restriction/encryption.
Logged
pierce.jason
Email: $(echo -e "moc\x2eliamg\x40nosaj.ecreip" | rev)

InTheWoods

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 302
Re: Gateway Netbook wireless <NOT solved>
« Reply #21 on: November 07, 2011, 11:52:41 am »

Quote
Have you tried setting your password in Wicd, as opposed to manually using wpa_supplicant?
Yeah, I did that before trying wpa_supplicant.
Quote
I would try changing encryption method to wep or "open"
I was trying to avoid that as there are 3 other computers on this network.
Logged

InTheWoods

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 302
Re: Gateway Netbook wireless <NOT solved>
« Reply #22 on: November 09, 2011, 06:50:41 am »

Everything works fine on an unprotected network. I am posting from the problem machine via WiFi right now.

So what should I be looking for to get it to work on a WPA2 encrypted network?
Logged

uelsk8s

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 2504
Re: Gateway Netbook wireless <NOT solved>
« Reply #23 on: November 09, 2011, 04:02:10 pm »

did you try unhiding your essid
Logged

InTheWoods

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 302
Re: Gateway Netbook wireless <NOT solved>
« Reply #24 on: November 12, 2011, 11:30:33 am »

Yes I did try un-hiding my essid. No change.
I don't know if it makes any difference but this is a wireless N router.

Also I can get wlan0 connected via VASM but when I check the wireless status via VASM it always shows "Encryption off" even though I just set it on to get the connection.
Further even though it shows connected I can't use the internet.
Logged
Pages: 1 [2]