VectorLinux
July 30, 2014, 03:11:09 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Visit our home page for VL info. To search the old message board go to http://vectorlinux.com/forum1. The first VL forum is temporarily offline until we can find a host for it. Thanks for your patience.
 
Now powered by KnowledgeDex.
   Home   Help Search Login Register  
Please support VectorLinux!
Pages: 1 [2]
  Print  
Author Topic: arpon  (Read 52181 times)
vincent2
Vectorite
***
Posts: 399


« Reply #15 on: December 12, 2011, 12:44:17 am »

installed , works fine, network more stable now...thanks
VL7 std gold should include it as default package for the smoothly LAN/wifi
Logged
flip city
Packager
Vectorite
****
Posts: 340


Way Out In HyperSpace


« Reply #16 on: December 12, 2011, 10:32:54 am »

flip city,

You may need to update.  I just found and installed arpon and libdnet from the vector repositories.  I still don't know why I did so or what to do with arpon.

John

Hi john,
 I updated. I can't answer why you installed it, but the what of the matter can be explained if you click on the link to arpon in the first post of this thread. That should give you an idea as to arpon's purpose and capabilites. Hope it is appropriate for your needs.
Logged

flip city
Packager
Vectorite
****
Posts: 340


Way Out In HyperSpace


« Reply #17 on: December 12, 2011, 10:38:01 am »

installed , works fine, network more stable now...thanks
VL7 std gold should include it as default package for the smoothly LAN/wifi

Hi vincent2,
 At the moment, I cannot tell if arpon is running. From my previous experience with it on a debian system it had a config file that was modified to enable it at startup. However I don't see that with this one 2.7.
So .... what if anything needs to be modified to enable arpon at startup.
Logged

hata_ph
Packager
Vectorian
****
Posts: 3256


-- Just being myself --


« Reply #18 on: December 12, 2011, 04:22:15 pm »

there is /etc/arpon.conf and /etc/arpon.sarpi if I am not mistaken Tongue
Logged
flip city
Packager
Vectorite
****
Posts: 340


Way Out In HyperSpace


« Reply #19 on: December 15, 2011, 02:21:23 pm »

there is /etc/arpon.conf and /etc/arpon.sarpi if I am not mistaken Tongue

Hi hata_ph
 I have modified the /etc/arpon.conf file to my needs.
What i would like to to is to have the shell script to start at bootup. What do I need to do to enable that ??
Logged

hata_ph
Packager
Vectorian
****
Posts: 3256


-- Just being myself --


« Reply #20 on: December 15, 2011, 04:58:52 pm »

add /etc/rc.d/rc.arpon start to your rc.local...see how it go
Logged
flip city
Packager
Vectorite
****
Posts: 340


Way Out In HyperSpace


« Reply #21 on: December 15, 2011, 08:26:46 pm »

add /etc/rc.d/rc.arpon start to your rc.local...see how it go

Some piece of syntax eludes us. I added /etc/rc.d/rc.arpon start to /etc/rc.d/rc.local file, however I cannot detect a running arpon process. Used ps ax | grep arpon. Huh?
Logged

hata_ph
Packager
Vectorian
****
Posts: 3256


-- Just being myself --


« Reply #22 on: December 15, 2011, 09:20:44 pm »

can u check the log files under /var/log/?
Logged
flip city
Packager
Vectorite
****
Posts: 340


Way Out In HyperSpace


« Reply #23 on: December 16, 2011, 09:29:24 am »

can u check the log files under /var/log/?

Is there a particular log file to check? and; I've looked at messages, syslog, and found nothing concerning arpon.
« Last Edit: December 16, 2011, 09:40:59 am by flip city » Logged

rbistolfi
Packager
Vectorian
****
Posts: 2277


« Reply #24 on: December 16, 2011, 05:49:33 pm »

Is the arpon init script executable? If not you would have to prepend "sh" to your line in rc.local, or chmod +x the arpon init script
Logged

"There is a concept which corrupts and upsets all others. I refer not to Evil, whose limited realm is that of ethics; I refer to the infinite."
Jorge Luis Borges, Avatars of the Tortoise.

--
Jumalauta!!
hata_ph
Packager
Vectorian
****
Posts: 3256


-- Just being myself --


« Reply #25 on: December 16, 2011, 06:11:49 pm »

Install arpon from gslapt at a fresh VL7 gold and i add the command to rc.local and arpon auto load at boot time

Quote
#!/bin/sh
# rc.local
# This file is provided for custom initialisation because
# Admin is not encouraged to touch rc.S or rc.M.
#
# This file is launched on the end of entering multi user mode (2-5)
# load functions
. /etc/rc.d/functions-display

PATH="/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:$PATH"
# Setting up Linux logo text
if [ "$INSTALL_DATE" ]; then
   linux_logo -c -t "Operating since $INSTALL_DATE" > /etc/issue
else
   linux_logo -c -t "Brought to you by Vector-Linux" > /etc/issue
fi

## Setting up remote login message
echo "Welcome to $HOSTNAME. Unauthorized access is prohibited !" > /etc/issue.net

## Setting login message
if [ -f /etc/vector-version ]; then
    echo "`head -n1 /etc/vector-version` on `uname -a | cut -d\  -f1,3`" > /etc/motd
else   
    echo "Vector Linux on `uname -a | cut -d\  -f1,3`" > /etc/motd
fi

/sbin/vcpufreq-loader.gambas
## Vector Linux initialisation is very fast ...
## So uncomment this if you want to enjoy the show a bit longer
#sleep 5

## You may add custom initialisation below this

# Start vboxadd
# If you do not wish this to be executed here then comment it out,
# and the installer will skip it next time.
if [ -x /etc/rc.d/rc.vboxadd ]; then
    /etc/rc.d/rc.vboxadd start
fi

# Start vboxadd-service
# If you do not wish this to be executed here then comment it out,
# and the installer will skip it next time.
if [ -x /etc/rc.d/rc.vboxadd-service ]; then
    /etc/rc.d/rc.vboxadd-service start
fi

# Start vboxadd-x11
# If you do not wish this to be executed here then comment it out,
# and the installer will skip it next time.
if [ -x /etc/rc.d/rc.vboxadd-x11 ]; then
    /etc/rc.d/rc.vboxadd-x11 start
fi

# start rc.arpon at boot time
/etc/rc.d/rc.arpon start

Quote
vl7:/~
benreilly:$ ps aux | grep arpon
root      2526  0.0  0.1  64224   920 ?        Ssl  10:15   0:00 /sbin/arpon -q -i eth0 -D
1000      3004  0.0  0.1   2444   788 pts/0    S+   10:24   0:00 grep arpon
Logged
flip city
Packager
Vectorite
****
Posts: 340


Way Out In HyperSpace


« Reply #26 on: December 16, 2011, 08:20:59 pm »

Thank you my lords, rbistolfi and hata_ph.
 I did not have the arpon.conf as executable and my modification of the same file rendered it  useless.
i have corrected these areas (chmod +x /etc/arpon,conf) as # AND adding (# start rc.arpon at boot time
/etc/rc.d/rc.arpon start) lines as # to the /etc/rc.d/rc.local  script and now have arpon running as desired from boot.
Logged

hata_ph
Packager
Vectorian
****
Posts: 3256


-- Just being myself --


« Reply #27 on: December 17, 2011, 12:05:46 am »

Pls share with us what is your modification of the arpon.conf Tongue
Logged
flip city
Packager
Vectorite
****
Posts: 340


Way Out In HyperSpace


« Reply #28 on: December 17, 2011, 12:24:24 am »

Pls share with us what is your modification of the arpon.conf Tongue

Well if you insist.....Hmmm......perhaps those mods might work now that the other stuff is in order......
Will let you know .....FRAZZLED......good night !!!
Logged

Pages: 1 [2]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!