VectorLinux

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Author Topic: Compiz not working(solved)  (Read 3563 times)

danthemannewtolinux

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 107
Compiz not working(solved)
« on: February 09, 2012, 05:42:30 pm »

 ;DHello everybody, hope someone can help me on this one.... I installed compiz per youtube video and it is not working. compiz worked fine in kunbuntu for me but for some reason will not work with vector.. I first had problems with the video settings when i first installed as it would not connect to my tv via my s-video cable. it was detecting 78mhz when the resolution is supposed to be 60mhz so i reinstalled and the res worked correctly on my tv  but compiz will not work. can someone help me out here...???Please???
 ??? ??? ???
« Last Edit: February 10, 2012, 04:31:45 pm by danthemannewtolinux »
Logged

stretchedthin

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 3780
    • Opensourcebistro.com
Re: Compiz not working
« Reply #1 on: February 09, 2012, 06:01:56 pm »

What trouble are you having with compiz?
Which video are you refering too?
This one....
http://www.opensourcebistro.com/blog1/?p=581
Logged
Vectorlinux screencasts and  tutorials can be found at....
http://www.opensourcebistro.com/blog1
http://www.youtube.com/user/vid4ken?feature=mhee

danthemannewtolinux

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 107
Re: Compiz not working
« Reply #2 on: February 09, 2012, 06:04:42 pm »

No, the one on youtube, for some reason nothing in compiz is working for me
Logged

danthemannewtolinux

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 107
Re: Compiz not working
« Reply #3 on: February 09, 2012, 06:08:28 pm »

actually yeah, that is the one,compiz just isnt working when i know i can because it did no problem with kubuntu
Logged

stretchedthin

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 3780
    • Opensourcebistro.com
Re: Compiz not working
« Reply #4 on: February 09, 2012, 06:11:42 pm »

Compiz on Vectorlinux needs to be installed using the compiz-meta  version 06212011-i586-1vl70 in gslapt.
When it installs nothing is set-up for options, so you must do that first.
Watch the video I linked above it will take you through it, but basically everything needs to be set through
Compiz-Settings-Manager or CSM, (It's in the Settings Category of the menu)

So if you want to see window decorations you have to enable it in the CSM. If you want to be able to resize the window you have to enable it in the CSM, and so on.
Logged
Vectorlinux screencasts and  tutorials can be found at....
http://www.opensourcebistro.com/blog1
http://www.youtube.com/user/vid4ken?feature=mhee

danthemannewtolinux

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 107
Re: Compiz not working
« Reply #5 on: February 09, 2012, 06:17:22 pm »

I did that and it didn't work??
Logged

stretchedthin

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 3780
    • Opensourcebistro.com
Re: Compiz not working
« Reply #6 on: February 09, 2012, 06:26:13 pm »

You are not giving me much to work with. 
1. How did you install it?  Did you install just compiz or compiz-meta.
2. Do you have Compiz-Settings-Manager in the Settings Category of the menu?
3. What setting have you tried to set?
4. Do you have "Compiz-Fusion-Icon" in the System folder of the menu?
5.Can you see an Icon in the panel that when right clicked gives you access to different compiz settings?

What video card are you using?

I'd like to help, but I don't know enough to do anything for you just yet.
Logged
Vectorlinux screencasts and  tutorials can be found at....
http://www.opensourcebistro.com/blog1
http://www.youtube.com/user/vid4ken?feature=mhee

danthemannewtolinux

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 107
Re: Compiz not working
« Reply #7 on: February 09, 2012, 06:36:00 pm »

i followed your instructions on the video, i installed compiz-meta from the quik picks and when i went to decorated windows it did nothing, i rebooted, same thing, i tried some other settings and they didn't work either, don't get me wrong, i really love this operating system, it's soooo friggin fast, but id like to get compiz working, i have a radeon mobility -d video card, with 3d support
Logged

danthemannewtolinux

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 107
Re: Compiz not working
« Reply #8 on: February 09, 2012, 06:45:03 pm »

and yes i have the icon in the settings and its on the list...i don't care if it takes a week. Vector is the bomb. Awesome....just want that compiz goin and my ps3 wireless controller and then i'll be happy
Logged

danthemannewtolinux

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 107
Re: Compiz not working
« Reply #9 on: February 09, 2012, 06:54:13 pm »

hey, got it working, i clicked on the icon one in the system, wicked
!!!!haha love it
Logged

stretchedthin

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 3780
    • Opensourcebistro.com
Re: Compiz not working
« Reply #10 on: February 09, 2012, 08:53:27 pm »

Nice, glad you found your answer.
I have added a comment to the video on the tutorial site.  Guess I overlooked the obvious and didn't mention that compiz needs to be started by clicking Menu-->Settings-->compiz-fusion-icon

Also, perhaps you can mark this thread solved.
Ken
« Last Edit: February 09, 2012, 09:09:07 pm by stretchedthin »
Logged
Vectorlinux screencasts and  tutorials can be found at....
http://www.opensourcebistro.com/blog1
http://www.youtube.com/user/vid4ken?feature=mhee

danthemannewtolinux

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 107
Re: Compiz not working
« Reply #11 on: February 10, 2012, 03:56:02 pm »

this may sound like a stupid question but where do i click to show that this post is solved?? anyone ???
Logged

sledgehammer

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1465
Re: Compiz not working
« Reply #12 on: February 10, 2012, 04:21:42 pm »

Go to your first post and then click on "Modify" at the upper right
Logged
VL7.0 xfce4 Samsung RF511

danthemannewtolinux

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 107
Re: Compiz not working
« Reply #13 on: February 10, 2012, 04:28:20 pm »

ok, i will....can you help me set up my ps3 generic wireless controller?
Logged

stretchedthin

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 3780
    • Opensourcebistro.com
Re: Compiz not working
« Reply #14 on: February 10, 2012, 08:01:44 pm »

ok, i will....can you help me set up my ps3 generic wireless controller?
Maybe I can,  Saw you started a new thread, I'll comment there.
Logged
Vectorlinux screencasts and  tutorials can be found at....
http://www.opensourcebistro.com/blog1
http://www.youtube.com/user/vid4ken?feature=mhee