Please support VectorLinux!

Author Topic: VL7 Std and KDE-4.8 weirdness  (Read 1970 times)

Joe1962

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 2499
    • Joe1962's Website
VL7 Std and KDE-4.8 weirdness
« on: February 16, 2012, 08:00:41 am »
I have been trying out the new KDE 4.8 on VL7 Standard and have come up against a few weird "happenings". I mention them here in case someone else has seen these, and/or has a clue... ;D

1- On every login, 2 launchers show up again on the left side of the panel, even though I remove them each time: 1 for dolphin and 1 for midori.
2- setting the panel to auto-hide does nothing.
3- trying to mount external ntfs drives in the device manager or in dolphin fails.

I think I have tackled problem #3 before, but I can' t for the life of me remember what to do about it now... ???


EDIT: hmm... problem #2 has gone away by itself, maybe due to the latest package updates, or perhaps I didn't re-test after the first reboot... :)
« Last Edit: February 16, 2012, 08:23:42 am by Joe1962 »
O'Neill (RE the Asgard): "Usually they ask nicely before they ignore us and do what they damn well please."
http://joe1962.bigbox.info
Running: VL 7 Std 64 + self-cooked XFCE-4.10

hata_ph

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 3261
  • -- Just being myself --
Re: VL7 Std and KDE-4.8 weirdness
« Reply #1 on: February 16, 2012, 06:02:21 pm »
For the 1st issue, did u enable restore last session on startup in the kde config?
you can check that under system setting -> startup and shutdown...

Joe1962

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 2499
    • Joe1962's Website
Re: VL7 Std and KDE-4.8 weirdness
« Reply #2 on: February 17, 2012, 05:30:18 am »
For the 1st issue, did u enable restore last session on startup in the kde config?
you can check that under system setting -> startup and shutdown...

Dang!!! I had that setting off before in our previous KDE version, so I never even thought to check it... :-[

Thanks for the reminder, hata_ph...


EDIT: no good, after another logout/login, they were back again... >:(
« Last Edit: February 17, 2012, 09:52:37 am by Joe1962 »
O'Neill (RE the Asgard): "Usually they ask nicely before they ignore us and do what they damn well please."
http://joe1962.bigbox.info
Running: VL 7 Std 64 + self-cooked XFCE-4.10

hata_ph

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 3261
  • -- Just being myself --
Re: VL7 Std and KDE-4.8 weirdness
« Reply #3 on: February 18, 2012, 04:20:32 am »
can u provide a screenshot of it?

Joe1962

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 2499
    • Joe1962's Website
Re: VL7 Std and KDE-4.8 weirdness
« Reply #4 on: February 27, 2012, 10:40:28 am »
Hold on, I've been away working on some other stuff. I think it may all be related to some permissions problems in the .kde things in my home dir. I'll get back to you when I finally get a chance to look into it.
O'Neill (RE the Asgard): "Usually they ask nicely before they ignore us and do what they damn well please."
http://joe1962.bigbox.info
Running: VL 7 Std 64 + self-cooked XFCE-4.10