VectorLinux
September 19, 2014, 07:27:52 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Visit our home page for VL info. To search the old message board go to http://vectorlinux.com/forum1. The first VL forum is temporarily offline until we can find a host for it. Thanks for your patience.
 
Now powered by KnowledgeDex.
   Home   Help Search Login Register  
Please support VectorLinux!
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: soundmax integrated sound question(solved)  (Read 1237 times)
danthemannewtolinux
Vectorite
***
Posts: 107



« on: February 07, 2012, 06:17:50 am »

HI, i'm new to linux and i just installed the newest version of vector, my question is my sound is not working and it didn't pick it up on the install, i have a sony vaio pcggr370 with a soundmax soundcard, also during the first boot before the total installation alsa failed.....can someone help me? Huh
« Last Edit: February 27, 2012, 03:16:00 pm by danthemannewtolinux » Logged
M0E-lnx
Administrator
Vectorian
*****
Posts: 3179



« Reply #1 on: February 07, 2012, 06:22:46 am »

Try opening a terminal window and run valsaconf as root.

It will most likely fail again, but try it just for kicks.  Post back with the output of lspci
Logged

danthemannewtolinux
Vectorite
***
Posts: 107



« Reply #2 on: February 12, 2012, 06:03:57 pm »

i did what you said and it said it configured it correctly....anyway this is what lspci gave me:

00:1f.5 Multimedia audio controller: Intel Corporation 82801CA/CAM AC'97 Audio Controller (rev 01)
Logged
danthemannewtolinux
Vectorite
***
Posts: 107



« Reply #3 on: March 19, 2012, 10:23:33 am »

installed vl7 gold, alsa has no problems..... Grin
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!