VectorLinux

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Author Topic: Time Set on V 7.0 Solved  (Read 1985 times)

wmichaelb

  • Member
  • *
  • Posts: 13
Time Set on V 7.0 Solved
« on: March 27, 2012, 06:41:03 am »

There seems to be something amiss with setting the time at install on 7.0.
The default is the "factory" time zone. I'm in US Eastern Standard Time, and
so used VASM to set the time correctly. But when I did, I lost the setting when
I rebooted or logged out. It was a time zone problem, not a time one. I found
this post from searching on "set time" in 2009:

"As root in the terminal you can use timeconfig to re-set and see if that makes any difference.
You can also try tzselect and reselect a timezone.
Also as root in the terminal you can use vdateset and set your time manually
I think localtime just takes on the settings of your hardware clock."

Calling up tzselect as root in a terminal to reset the time zone corrected the problem.
Is this a VASM problem? As a side issue, GKrellm2 and the system clock also now
match.

Just an fyi if someone else runs into this problem. Don't know how else to report a bug.
Logged

stretchedthin

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 3780
    • Opensourcebistro.com
Re: Time Set on V 7.0 Solved
« Reply #1 on: March 27, 2012, 01:25:21 pm »

This is useful, thank you.
Logged
Vectorlinux screencasts and  tutorials can be found at....
http://www.opensourcebistro.com/blog1
http://www.youtube.com/user/vid4ken?feature=mhee