VectorLinux

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Pages: 1 [2] 3 4 ... 6

Author Topic: digikam for VL7  (Read 12526 times)

rkonrad

  • Member
  • *
  • Posts: 79
Re: digikam for VL7
« Reply #15 on: August 14, 2012, 11:40:31 am »

Perhaps I need to downgrade something?  Let me know your thoughts when you have some time.

Richard
Logged

uelsk8s

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 2504
Re: digikam for VL7
« Reply #16 on: August 14, 2012, 12:10:33 pm »

libavcodec.so is part of ffmpeg.
I would make the symlinks if I were you.
digikam should be rebuilt against the ffmpeg in testing though
Logged

rkonrad

  • Member
  • *
  • Posts: 79
Re: digikam for VL7
« Reply #17 on: August 14, 2012, 12:58:10 pm »

I ended up having to make a whole wack of symlinks including libavcodec, libavformat, libavutil and libswscale. (downgrading).  Now that is finished, this is what I get:


root:# digikam
digikam: /usr/lib/libavutil.so.50: version `LIBAVUTIL_50' not found (required by /usr/lib/libopencv_highgui.so.2.4)
digikam: /usr/lib/libavformat.so.52: version `LIBAVFORMAT_52' not found (required by /usr/lib/libopencv_highgui.so.2.4)
digikam: /usr/lib/libavcodec.so.52: version `LIBAVCODEC_52' not found (required by /usr/lib/libopencv_highgui.so.2.4)
digikam: /usr/lib/libswscale.so.0: version `LIBSWSCALE_0' not found (required by /usr/lib/libopencv_highgui.so.2.4)

Thanks

Richard
Logged

rkonrad

  • Member
  • *
  • Posts: 79
Re: digikam for VL7
« Reply #18 on: August 14, 2012, 01:01:40 pm »

The exact version of my ffmpeg is 0.10-i586-5vl70.
Logged

sledgehammer

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1459
Re: digikam for VL7
« Reply #19 on: August 14, 2012, 03:28:19 pm »

I get the same error.

Logged
VL7.0 xfce4 Samsung RF511

rkonrad

  • Member
  • *
  • Posts: 79
Re: digikam for VL7
« Reply #20 on: August 14, 2012, 05:11:32 pm »

What is your opinion hata_ph?  Should this be rebuilt?  Sorry if I seem impatient :-X  Thanks for your help so far.

Richard
Logged

uelsk8s

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 2504
Re: digikam for VL7
« Reply #21 on: August 14, 2012, 06:23:58 pm »

Logged

hata_ph

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 3261
  • -- Just being myself --
Re: digikam for VL7
« Reply #22 on: August 14, 2012, 08:34:45 pm »

I install digikam-2.7.0-i586-2vl70 via gslapt in a new VL7 GOLD vm and i can open it with out any libavcodec error...
Logged

sledgehammer

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1459
Re: digikam for VL7
« Reply #23 on: August 15, 2012, 01:23:33 pm »

uelsk8s

I installed your two packages but still get following error:

Quote
digikam: error while loading shared libraries: libkipi.so.9: cannot open shared object file: No such file or directory

Both programs showed a lot of (blank) "is not a symbolic link" in terminal following install. 

I'm just sort of curious about digikam.  Have never used it, but I think I read somewhere that google is no longer supporting Picasa?
Logged
VL7.0 xfce4 Samsung RF511

uelsk8s

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 2504
Re: digikam for VL7
« Reply #24 on: August 15, 2012, 03:19:21 pm »

digikan looked pretty good to me, but I didn't use it much just started it.
I had to install all these pkgs from untested to get it to run.
digikam
glibc
kdelibs
kdepimlibs
libkdcraw
libkexiv2
libkipi
marble
opencv
Logged

hata_ph

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 3261
  • -- Just being myself --
Re: digikam for VL7
« Reply #25 on: August 15, 2012, 07:56:19 pm »

rkonrad,

Can you try to install digikam on a new system just for testing?
Logged

sledgehammer

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1459
Re: digikam for VL7
« Reply #26 on: August 15, 2012, 09:17:44 pm »

uelsk8s,

I have all those programs loaded from the testing repository, plus your two later versions of digikam and opencv but still get the same error.  I do not have the unstable repository enabled.

John
Logged
VL7.0 xfce4 Samsung RF511

uelsk8s

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 2504
Re: digikam for VL7
« Reply #27 on: August 16, 2012, 06:16:31 am »

uelsk8s,

I have all those programs loaded from the testing repository, plus your two later versions of digikam and opencv but still get the same error.  I do not have the unstable repository enabled.

John
John,
you would have to upgrade all those pkgs from the untested repo to get it working.
I would recommend you wait until it is rebuilt.

Uelsk8s
Logged

sledgehammer

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1459
Re: digikam for VL7
« Reply #28 on: August 16, 2012, 06:39:49 am »

Uelsk8s

Thanks for the tip.  I'l take it.

John
Logged
VL7.0 xfce4 Samsung RF511

rkonrad

  • Member
  • *
  • Posts: 79
Re: digikam for VL7
« Reply #29 on: August 16, 2012, 07:31:13 am »

I get the same error message "digikam: error while loading shared libraries: libkipi.so.9: cannot open shared object file: No such file or directory"  I"m afraid I don't know what you mean hata_ph, by "
Can you try to install digikam on a new system just for testing?"  If you're meaning a fresh installation, I have only my computer. Thanks.
Logged
Pages: 1 [2] 3 4 ... 6