VectorLinux

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Pages: 1 2 3 [4] 5 6

Author Topic: digikam for VL7  (Read 12930 times)

rkonrad

  • Member
  • *
  • Posts: 79
Re: digikam for VL7
« Reply #45 on: August 21, 2012, 10:16:40 am »

So perhaps I should wait until you finish building digikam 2.8 with the new kde?  Let me know when you think it's safe enough for me to try.  Thanks.
Logged

hata_ph

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 3261
  • -- Just being myself --
Re: digikam for VL7
« Reply #46 on: August 30, 2012, 07:09:22 am »

I have build digikam-2.8.0, any who want to try it you can get it from the untested repo...

Quote
32bit: http://vlcore.vectorlinux.com/pkg/untested/veclinux-7.0/x86/
64bit: http://vlcore.vectorlinux.com/pkg/untested/veclinux-7.0/x86_64/

PS: Remember to disable the untested repo once finish install digikam and don't run packages upgrade with the untested repo... :)
Logged

rkonrad

  • Member
  • *
  • Posts: 79
Re: digikam for VL7
« Reply #47 on: August 30, 2012, 06:12:28 pm »

I'm afraid I got the same error message as in the last version of Digikam.

Quote
libdc1394 error: Failed to initialize libdc1394
  Meaning something about not able to move from database version 5 to 6 (from gui).
Also Chrome is now broken
Quote
[(chromium:28283): GLib-GIO-ERROR **: Settings schema 'apps.gecko-mediaplayer.preferences' is not installed
/quote]

When I opened up my system to the untested repo, did I also download the dependencies for Digikam from there as well?  I'm assuming so.  That repo is now removed.

Richard
Logged

hata_ph

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 3261
  • -- Just being myself --
Re: digikam for VL7
« Reply #48 on: August 30, 2012, 08:03:13 pm »

Logged

sledgehammer

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1472
Re: digikam for VL7
« Reply #49 on: August 30, 2012, 11:09:30 pm »

Quote
Remember to disable the untested repo

I don't see an "untested" repo in gslapt.
Logged
VL7.0 xfce4 Samsung RF511

hata_ph

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 3261
  • -- Just being myself --
Re: digikam for VL7
« Reply #50 on: August 31, 2012, 03:30:23 am »

Quote
Remember to disable the untested repo

I don't see an "untested" repo in gslapt.

sledgehammer,

You have to manually add the untested repo to your slapt-getrc
Quote
32bit: http://vlcore.vectorlinux.com/pkg/untested/veclinux-7.0/x86/
64bit: http://vlcore.vectorlinux.com/pkg/untested/veclinux-7.0/x86_64/
Logged

rkonrad

  • Member
  • *
  • Posts: 79
Re: digikam for VL7 and raw1394
« Reply #51 on: August 31, 2012, 01:42:34 pm »

 
Quote
modprobe raw1394
FATAL: Module raw1394 not found.

This is what I get when "modprobe raw1394" as root.
Logged

rkonrad

  • Member
  • *
  • Posts: 79
Re: digikam for VL7 and raw1394
« Reply #52 on: August 31, 2012, 01:47:51 pm »

libraw1394 is installed on my system. 
Logged

hata_ph

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 3261
  • -- Just being myself --
Re: digikam for VL7
« Reply #53 on: August 31, 2012, 05:33:05 pm »

rkonrad,

I assume your system have a firewire port...pls post your lspci and lsmod out...thanks...

PS: can you try run modprobe firewire-core in terminal as root?
Logged

rkonrad

  • Member
  • *
  • Posts: 79
Re: digikam for VL7
« Reply #54 on: September 04, 2012, 12:34:08 pm »

Quote
modprobe firewire-core
FATAL: Module firewire_core not found.

Quote
root:# lspci
00:00.0 RAM memory: nVidia Corporation MCP61 Memory Controller (rev a1)
00:01.0 ISA bridge: nVidia Corporation MCP61 LPC Bridge (rev a2)
00:01.1 SMBus: nVidia Corporation MCP61 SMBus (rev a2)
00:01.2 RAM memory: nVidia Corporation MCP61 Memory Controller (rev a2)
00:02.0 USB Controller: nVidia Corporation MCP61 USB Controller (rev a3)
00:02.1 USB Controller: nVidia Corporation MCP61 USB Controller (rev a3)
00:04.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP61 PCI bridge (rev a1)
00:05.0 Audio device: nVidia Corporation MCP61 High Definition Audio (rev a2)
00:06.0 IDE interface: nVidia Corporation MCP61 IDE (rev a2)
00:07.0 Bridge: nVidia Corporation MCP61 Ethernet (rev a2)
00:08.0 IDE interface: nVidia Corporation MCP61 SATA Controller (rev a2)
00:09.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP61 PCI Express bridge (rev a2)
00:0b.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP61 PCI Express bridge (rev a2)
00:0c.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP61 PCI Express bridge (rev a2)
00:0d.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation C61 [GeForce 6100 nForce 405] (rev a2)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
01:05.0 Multimedia video controller: Internext Compression Inc iTVC16 (CX23416) MPEG-2 Encoder (rev 01)
root:# lsmod
Module                  Size  Used by
ipheth                  4660  0
fuse                   51559  3
pci_stub                 909  1
vboxpci                12559  0
vboxnetadp             18450  0
vboxnetflt             14583  0
vboxdrv               165718  3 vboxpci,vboxnetadp,vboxnetflt
snd_seq_dummy           1035  0
snd_seq_oss            21907  0
snd_seq_midi_event      3924  1 snd_seq_oss
snd_seq                36499  5 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi_event
snd_seq_device          3853  3 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq
snd_pcm_oss            28741  0
snd_mixer_oss          10545  2 snd_pcm_oss
powernow_k8            11009  1
speedstep_lib           2558  0
freq_table              1763  1 powernow_k8
mperf                    937  1 powernow_k8
nvidia               7029531  24
tuner_simple            9452  1
tuner_types             7769  1 tuner_simple
wm8775                  2713  1
tda9887                 6929  1
tda8290                 7950  0
tuner                  11953  2
snd_hda_codec_realtek   201951  1
cx25840                32661  1
snd_hda_intel          16321  5
ivtv                  110852  0
snd_hda_codec          51458  2 snd_hda_codec_realtek,snd_hda_intel
cx2341x                11958  1 ivtv
snd_hwdep               4128  1 snd_hda_codec
i2c_algo_bit            3718  1 ivtv
snd_pcm                48666  3 snd_pcm_oss,snd_hda_intel,snd_hda_codec
v4l2_common             3782  5 wm8775,tuner,cx25840,ivtv,cx2341x
processor              21842  1 powernow_k8
fan                     1850  0
snd_timer              12858  2 snd_seq,snd_pcm
videodev               55338  6 wm8775,tuner,cx25840,ivtv,cx2341x,v4l2_common
joydev                  7017  0
agpgart                19211  1 nvidia
ppdev                   4251  0
thermal                 6450  0
tveeprom               10005  1 ivtv
snd                    36298  19 snd_seq_oss,snd_seq,snd_seq_device,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_hda_codec_realtek,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_hwdep,snd_pcm,snd_timer
thermal_sys             9985  3 processor,fan,thermal
parport_pc             16387  0
k8temp                  2459  0
rtc_cmos                6673  0
i2c_nforce2             4128  0
soundcore               3736  2 snd
hwmon                   1093  2 thermal_sys,k8temp
evdev                   6626  6
parport                21892  2 ppdev,parport_pc
forcedeth              40378  0
sg                     18020  0
i2c_core               13898  13 nvidia,tuner_simple,wm8775,tda9887,tda8290,tuner,cx25840,ivtv,i2c_algo_bit,v4l2_common,videodev,tveeprom,i2c_nforce2
snd_page_alloc          5143  2 snd_hda_intel,snd_pcm
serio_raw               3010  0
button                  3510  0

Quote
Logged

hata_ph

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 3261
  • -- Just being myself --
Re: digikam for VL7
« Reply #55 on: September 04, 2012, 05:18:55 pm »

rkonrad,
You do have a firewire port, right?
Logged

rkonrad

  • Member
  • *
  • Posts: 79
Re: digikam for VL7
« Reply #56 on: September 04, 2012, 09:19:53 pm »

I don't know.  I'm not sure what I should be looking for.  I built the computer about 5-6 years ago.  Am I looking for a port off my video capture card?
Logged

rkonrad

  • Member
  • *
  • Posts: 79
Re: digikam for VL7
« Reply #57 on: September 04, 2012, 09:21:20 pm »

I've used digikam off an older computer than my present one.
Logged

hata_ph

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 3261
  • -- Just being myself --
Re: digikam for VL7
« Reply #58 on: September 04, 2012, 10:35:03 pm »

u connect your USB camera and start digikam, right?
Logged

rkonrad

  • Member
  • *
  • Posts: 79
Re: digikam for VL7
« Reply #59 on: September 05, 2012, 08:42:22 am »

I have not yet tried to upload images from my camera.  The first thing it wants to do is make a library out of the images already on my hard drive.  This is where it claims the error I've mentioned.  I can not manually import albums either.  I like digikam for a number of reasons, one in particular is that it does a duplicate search. (which it can't do with the database issue)

Richard
Logged
Pages: 1 2 3 [4] 5 6