VectorLinux

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Author Topic: Keymap list missing in VL7 Light and VL64  (Read 2512 times)

caitlyn

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 2876
    • The Linux Works
Keymap list missing in VL7 Light and VL64
« on: March 27, 2012, 04:27:01 pm »

VASM ->  XWINDOW -> XKBDSET results in an error message:  Cannot find X11 keymap list

Is part of X.org not included in VL7?
« Last Edit: March 27, 2012, 06:32:12 pm by caitlyn »
Logged
eMachines EL-1300G desktop, 1.6GHz AMD Athlon 2650e CPU, 4GB RAM, nVidia GeForce 6150 SE video
CentOS 6.5 (will try VL64-7.1 soon)

Toshiba Satellite A135-S4727,  Intel Pentium T2080 / 1.73 GHz, 2GB RAM, Intel GMA 950

HP Mini 110 netbook, 1.6GHz Intel Atom CPU, 2GB RAM, Intel 950 video, VL 7.1

nightflier

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 4086
Re: Keymap list missing in VL7 Light
« Reply #1 on: March 27, 2012, 05:53:42 pm »

Now we're finally getting some good testing!

Looks like something's missing. Can someone with VL7 Std. try on their system?

Caitlyn, wish you were here during the testing stage.  :)
Logged

caitlyn

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 2876
    • The Linux Works
Re: Keymap list missing in VL7 Light
« Reply #2 on: March 27, 2012, 06:31:42 pm »

It doesn't work in VL64 either.  I'd bet it won't in standard then.
Logged
eMachines EL-1300G desktop, 1.6GHz AMD Athlon 2650e CPU, 4GB RAM, nVidia GeForce 6150 SE video
CentOS 6.5 (will try VL64-7.1 soon)

Toshiba Satellite A135-S4727,  Intel Pentium T2080 / 1.73 GHz, 2GB RAM, Intel GMA 950

HP Mini 110 netbook, 1.6GHz Intel Atom CPU, 2GB RAM, Intel 950 video, VL 7.1

roarde

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 589
  • move the needle
Re: Keymap list missing in VL7 Light and VL64
« Reply #3 on: March 29, 2012, 12:34:25 am »

The list is there as /etc/X11/xkb/rules/xorg.lst -- a symlink pointing to base.lst. I think what's happened is that the file has changed, and the vxkbset script hasn't; but I haven't looked at older versions or notes to confirm this.

In any case, replacing the function "build_menu_modelx()" provides something that works minimally, but the script still causes at least one problem and was tested only once!Several keys on my keyboard didn't operate normally until after a reboot, but then things seemed OK. I have to leave this alone for now and go on with something else. I post the work so far in hope that someone can continue at least a bit further. Hint: Read the new function side-by-side with base.lst and you may see a way to read lists of variants, etc., from xorg files so those lists can be removed from the script itself..

Most users should wait for an approved version and not do this now, but if you have a need for it now or are kind enough to look into it further, here's the interim replacement for /sbin/vxkbset function build_menu_modelx():
Code: [Select]
##################################################################
# SET KEY MODEL
build_menu_modelx()
{
    STATE=2
    while read KNAME KDESC ; do
        [ -z "$KNAME" ] && continue
        [ -z "$KDESC" ] && break
        case $STATE in
            2)
            [ "$KNAME $KDESC" = "! model" ] && STATE=1
            ;;
            1)
            [ "$KNAME" = "!" ] && break
            STATE=0
            echo "'$KNAME'" "'$KDESC'" '\'
            ;;
            0)
            if [ ! "$KNAME" = "!" ] ; then
                echo "'$KNAME'" "'$KDESC'" '\'
            else
                break   
            fi
            ;;
        esac
    done
    return $STATE
}
Logged
Robert
VL Light RC 1.9

fogpipe

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 105
Re: Keymap list missing in VL7 Light and VL64
« Reply #4 on: April 28, 2012, 07:37:01 pm »

This needs to be fixed. If you are doing a text install and try to configure the keymap, there is no way to back out to continue the config of the install. You have to start over.
Logged