VectorLinux
April 16, 2014, 02:21:29 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Visit our home page for VL info. To search the old message board go to http://vectorlinux.com/forum1. The first VL forum is temporarily offline until we can find a host for it. Thanks for your patience.
 
Now powered by KnowledgeDex.
   Home   Help Search Login Register  
Please support VectorLinux!
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Qt libs  (Read 826 times)
ronnyquest
Member
*
Posts: 90



WWW
« on: July 25, 2012, 05:44:01 pm »

Hello.  I am attempting to install some software from source that requires Qt libs from http://trolltech.com/developer/downloads/qt/index/.  The installation of 64-bit Qt libs appears to complete without issue, but I get the following error when attempting to install the software:

Code:
ronnyquest:$ ./configure
Configuring harnmaker package...
Checking for qmake...yes
Checking Qt version...no!
ERROR: incorrect Qt version found: **Unknown**
Be sure you have a properly configured Qt build environment. This application
requires a Qt library version of 4.3.0 or greater. Some systems split Qt
into separate runtime and development packages. If this is your case, make sure
you have both. The 'qmake' command should be in your path, and you may need to
use either the QTDIR environment variable or the --qtdir configure option. It
may be necessary to use the --spec option if qmake cannot determine your build

The software is Qbrew and HârnMaker, both found here:

http://www.usermode.org/code.html

The output of uname -a:

Code:
Linux fallout.TEOTWAWKI 3.2.22 #1 SMP Sat Jul 7 21:04:11 CDT 2012 x86_64 AMD Phenom(tm) II X4 965 Processor AuthenticAMD GNU/Linux

Any ideas, thoughts, comments, questions, zen?  Thanks.
Logged

Compaq Presario 900Z (AMD Athlon MP, 1.5 GHz, 2 GB RAM, 30 GB HDD) - VL 6.0 Standard
Gateway Laptop (Celeron M 1.60 GHz, 1 GB RAM, 80 GB HDD) - VL 6.0
2 x Homebrew PCs (AMD Phenom II X4 965, 4096MB RAM, 500 GB SATA HDD, ATI Radeon HD 5700, ASUS M4A79XTD EVO) - VL 7.0-64
rbistolfi
Packager
Vectorian
****
Posts: 2265


« Reply #1 on: July 26, 2012, 11:23:02 am »

Hi Ronny,

Try using something like this:

Code:
./configure --prefix=/usr --qtdir=/usr/lib64/qt-4.7.4

(Check your QT version or the exact QT4 location)

HTH
Logged

"There is a concept which corrupts and upsets all others. I refer not to Evil, whose limited realm is that of ethics; I refer to the infinite."
Jorge Luis Borges, Avatars of the Tortoise.

--
Jumalauta!!
ronnyquest
Member
*
Posts: 90



WWW
« Reply #2 on: November 13, 2012, 09:49:15 pm »

Thanks for the help. This has been resolved.
Logged

Compaq Presario 900Z (AMD Athlon MP, 1.5 GHz, 2 GB RAM, 30 GB HDD) - VL 6.0 Standard
Gateway Laptop (Celeron M 1.60 GHz, 1 GB RAM, 80 GB HDD) - VL 6.0
2 x Homebrew PCs (AMD Phenom II X4 965, 4096MB RAM, 500 GB SATA HDD, ATI Radeon HD 5700, ASUS M4A79XTD EVO) - VL 7.0-64
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!