VectorLinux

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Author Topic: CD-R Mounting Problems (VL 7 light) [SOLVED]  (Read 1153 times)

Kyrt

  • Member
  • *
  • Posts: 2
CD-R Mounting Problems (VL 7 light) [SOLVED]
« on: September 12, 2012, 11:19:27 pm »

So this computer was mounting disks fine in multiple linux distros I tried before installing VL, but now... when I load a blank CD-R it gives me the following

Quote
Error mounting: mount exited with exit code 1: helper failed with:
mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/sr0,
       missing codepage or helper program, or other error
       In some cases useful info is found in syslog - try
       dmesg | tail  or so

Naturally I tried dmesg | tail  next, and this is what it gave me

Quote
root:# dmesg | tail
[ 9603.961483] FAT-fs (sr0): unable to read boot sector
[ 9738.763610] sr 3:0:0:0: [sr0]  Result: hostbyte=0x00 driverbyte=0x08
[ 9738.763615] sr 3:0:0:0: [sr0]  Sense Key : 0x5 [current]
[ 9738.763620] sr 3:0:0:0: [sr0]  ASC=0x21 ASCQ=0x0
[ 9738.763624] sr 3:0:0:0: [sr0] CDB: cdb[0]=0x28: 28 00 00 00 00 10 00 00 01 00
[ 9738.763634] end_request: I/O error, dev sr0, sector 64
[ 9738.763662] isofs_fill_super: bread failed, dev=sr0, iso_blknum=16, block=16
[10169.078671] attempt to access beyond end of device
[10169.078676] sr0: rw=0, want=68, limit=4
[10169.078680] isofs_fill_super: bread failed, dev=sr0, iso_blknum=16, block=16

I've done some searching and seen people run into similar problems, but nothing that exactly matches my issue and I failed in my efforts to adapt the solutions I did find to my problem.

If anybody can help I'd really appreciate it, VL7-light is running like a champ, but it won't let me mount my disks for reasons that remain a mystery to me.
« Last Edit: September 13, 2012, 05:54:46 am by Kyrt »
Logged

nightflier

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 4130
Re: CD-R Mounting Problems (VL 7 light)
« Reply #1 on: September 13, 2012, 03:50:30 am »

You say it's a blank, writable disc? Are you trying to burn to it?
Logged

Kyrt

  • Member
  • *
  • Posts: 2
Re: CD-R Mounting Problems (VL 7 light)
« Reply #2 on: September 13, 2012, 05:14:20 am »

That is my intention yes. I confirmed the problem wasn't the disk itself, three disks from a set that had been working just fine all gave the same exact message.

EDIT: ok, now I feel like a real noob >.< I tried burning and it went fine. There was no actual file-system to mount on the blank disk and I'm not used to an auto-mounter giving that kind of message on a blank disk. I uh... am going to chalk this up to VL being my first slack-based distro.

But hey I may not be the only one to make that mistake, so hopefully others can find my thread before they start jumping through hoops like I did :P
« Last Edit: September 13, 2012, 05:54:33 am by Kyrt »
Logged