VectorLinux

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Author Topic: SOLVED Bad passwords  (Read 962 times)

StrayBit

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 434
SOLVED Bad passwords
« on: December 18, 2012, 01:59:20 pm »

Got tired of XP getting ever slower on Compaq Presario 700 with 384MB and 40GB hd, so I installed VL-7 std.  Every thing proceeded satisfactorily until it rebooted.  It doesn't like the password for either root or user.

Do I have to re-install (about 4 hours) or is there a way to only change the passwords.  In addition to the install disk, I have VL7-Std-Live and VL7-Light install cds.
« Last Edit: December 19, 2012, 06:01:22 am by StrayBit »
Logged
Dell GX280: 7.1-Gold 32 bit
HP 670 Win7 & VL7.0
Gateway LT200 Win XP dead!

uelsk8s

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 2504
Re: Bad passwords
« Reply #1 on: December 18, 2012, 03:46:39 pm »

you can boot any of those disks and mount the root partition, then chroot into it and change the passwd that way.
Logged

StrayBit

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 434
Re: Bad passwords
« Reply #2 on: December 19, 2012, 06:00:47 am »

Thanks Uelsk

Once I corrected root and rebooted, discovered the user hadn't been created.
Logged
Dell GX280: 7.1-Gold 32 bit
HP 670 Win7 & VL7.0
Gateway LT200 Win XP dead!