Please support VectorLinux!

Author Topic: VL-7 dies on trying to read sda6  (Read 851 times)

StrayBit

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 392
VL-7 dies on trying to read sda6
« on: December 25, 2012, 06:33:28 pm »
Partitions:
  sda1  fat16  47.03M
  sda2  swap  996.22M
  sda3  Reiser 38.1G    VL-7.0-Light   # installed today  dies 6 lines after fatal error reading sda6 - "pull the plug"!
  sda4  Extended  35.38G
    sda5  fat32  15.8G  /home/Public
    sda6  Reiser  9.76G  VL-6 /   # Lost D-Bus, sound, and mixer a few days ago - don't remember what I installed
    unallocated  9.77G
  hdb1  vfat  6.4G  /mnt/win2
  hdb2  swap  approx. 996.22M
  hdb3   Reiser  5.6G  /mnt/VL7   # originally installed on another single hd pc  doesn't work now
  hdb4   Reiser  6.2G  /mnt/VL7_Home

I was going to try to reinstall VL6 but apparently the disk has been damaged.  (same with VL-7.0.) VL-7.0-Light is only one usable cd now.  I could remove sda6 but I'm trying to get it working again to create new cds.  If there isn't an answer to my other post in the morning, I'll go that route.  Maybe then one (or more) of the VL-7's will work and I can create cds with it.
Dell GX280: [7.0-Gold-Final], 6.0-Gold-Final, 5.9-Gold
HP 670 Win7 & VL7.0

bigpaws

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1868
Re: VL-7 dies on trying to read sda6
« Reply #1 on: December 25, 2012, 07:18:34 pm »
If you only need a connection you can
set that up without wicd.

Also check that wicd was started. Maybe even
try restarting it. Usually /etc/rc.d/rc.wicd restart
should work.

Bigpaws

vincent2

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 412
Re: VL-7 dies on trying to read sda6
« Reply #2 on: December 26, 2012, 07:09:05 am »
boot your live cd, download testdisk  from slackware repo, the run testdisk  to repair your partition and recover all your data....
try it, it may bring wonders to you.

StrayBit

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 392
Re: VL-7 dies on trying to read sda6
« Reply #3 on: December 26, 2012, 04:01:48 pm »
Couldn't find testdisk with VL-7.  VL-6 gslart found and installed it.  It seemed to find problems with both hd's.

I had more problems than wicd:  no sound, mixer was blank and k3b couldn't find the cd drive - even though a blank cd brought it up.

VL-7.0-Live repartioned both drives.  Installed from it.  On reboot, couldn't open init (the directory seemed to be empty!).  Had no better luck with other cd's. Will try my last cd 5.9-Live tomorrow

If that doesn't work I'll have to find some other way to burn cd's - I'll check the library.

Thank you for your suggestions.  I hope you had a great Christmas and have a Wonderful New Year.

Bruce
Dell GX280: [7.0-Gold-Final], 6.0-Gold-Final, 5.9-Gold
HP 670 Win7 & VL7.0