VectorLinux

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Pages: 1 [2] 3

Author Topic: beta testing veclinux-7.1  (Read 9407 times)

nightflier

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 4133
Re: beta testing veclinux-7.1
« Reply #15 on: March 26, 2013, 12:58:56 pm »

Zeroing in something.. tried 32 bit VL-7.1-STD-B0.17.iso,

First install: GUI, automatic. It stopped at "creating users". Let it sit for several minutes to make sure it was not going any further, then rebooted from the "hidden" menu. Upon restart it brought me to gdm where I could log in as root without a password. System runs fine. :)

Second install: Text installer, completed without complaints. Upon reboot X does not respond to inputs but cli works, network down, just like 64-bit.  >:(
Logged

retired1af

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 1331
Re: beta testing veclinux-7.1
« Reply #16 on: March 26, 2013, 01:18:39 pm »

network down, just like 64-bit.  >:(

Try going in to Network Manager and input the IP address of your router into the Additional DNS block.
Logged
ASUS K73 Intel i3 Dual Core 2.3GHz

nightflier

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 4133
Re: beta testing veclinux-7.1
« Reply #17 on: March 26, 2013, 01:25:20 pm »

System in question is in a state where X does not respond to inputs. The install is borked.

I can work from command line, load the module for the nic and configure network manually, but that doesn't really matter.
Logged

retired1af

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 1331
Re: beta testing veclinux-7.1
« Reply #18 on: March 26, 2013, 02:51:43 pm »

Yet another crash during a copy process.
Logged
ASUS K73 Intel i3 Dual Core 2.3GHz

nightflier

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 4133
Re: beta testing veclinux-7.1
« Reply #19 on: March 26, 2013, 04:27:24 pm »

Progress: I have a working VL 64-7.1 B0.17 installation on real hardware.
Found three fairly predictable scenarios:

1: Text installer: Completes without errors but leaves X unresponsive. System partially usable, cli only.

2: GUI installer, using existing partitions: Installation dies at "creating users". Reboot to a corrupted file system, maintenance login only. System unusable.

3: GUI installer, install on a hard disk with no existing partitions: Installation dies at "creating users". Reboot and log in as root without password, to a functional system.
Logged

Pita

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1338
Re: beta testing veclinux-7.1
« Reply #20 on: March 27, 2013, 12:50:33 am »

Made another install, this time using vinstall-iso-ng. Went smooth until asked
for time zone. Keyboard did not work and no scrolling. Rebooted into VL-7.1
and ended in login. Logged in as root w/o password. Started X and KB/mouse working. :D
Unable to get network configured and connection. Interface flags, no such device.
With vasm did some configuring and something hang. Mouse could move,
however, no clicks. Got out with Ctrl-Alt-Backspace.
Tried alsaconfig and got error:
Code: [Select]
/usr/sbin/alsaconf: line 538: 28350 Hangup                  $DIALOG --msgbox "$msg" 20 63

Rebooted, now mouse would not work in console and not anymore in X
neither the KB.  :(
Logged

retired1af

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 1331
Re: beta testing veclinux-7.1
« Reply #21 on: March 27, 2013, 04:50:48 am »

Question. Is there a specific reason why we're sticking with the 3.2 kernel tree? 3.8.4 is the latest stable release, and 3.4.37 is the latest long term release (yes, I know there's a 3.2.42 long term release). Is there that much of a difference between the 3 branches?
Logged
ASUS K73 Intel i3 Dual Core 2.3GHz

uelsk8s

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 2504
Re: beta testing veclinux-7.1
« Reply #22 on: March 27, 2013, 07:48:08 am »

Question. Is there a specific reason why we're sticking with the 3.2 kernel tree? 3.8.4 is the latest stable release, and 3.4.37 is the latest long term release (yes, I know there's a 3.2.42 long term release). Is there that much of a difference between the 3 branches?
we had a lot of problems with 3.4 early on. We are trying 3.4.37 in B.0.18 it is much better so far.
Logged

uelsk8s

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 2504
Re: beta testing veclinux-7.1
« Reply #23 on: March 27, 2013, 07:54:48 am »

Progress: I have a working VL 64-7.1 B0.17 installation on real hardware.
Found three fairly predictable scenarios:

1: Text installer: Completes without errors but leaves X unresponsive. System partially usable, cli only.

2: GUI installer, using existing partitions: Installation dies at "creating users". Reboot to a corrupted file system, maintenance login only. System unusable.

3: GUI installer, install on a hard disk with no existing partitions: Installation dies at "creating users". Reboot and log in as root without password, to a functional system.
1: old text installer is missing some finishing touches, try booting into TUI, running depmod -a, then reboot to GUI
2:Are you using  a short password, or username? can you try with a longer one (6 chars) or more IIRC
3: see #2
Logged

nightflier

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 4133
Re: beta testing veclinux-7.1
« Reply #24 on: March 27, 2013, 10:20:20 am »

2:Are you using  a short password, or username? can you try with a longer one (6 chars) or more IIRC

Guilty. On 32-bit vm, tried 6 char instead of my lazy testing single char, and voila! One perfect gui install.   :D
Logged

retired1af

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 1331
Re: beta testing veclinux-7.1
« Reply #25 on: March 27, 2013, 11:10:40 am »

Installed B0.18 (64-bit)

Appears that the video issues are gone. YAY!

Network Manager still needs router IP in "Additional DNS Servers" (wireless connection).

Copied two music folders from another partition. No crashie crashie.

I think we're on the right track with this one! WOOHOO!

« Last Edit: March 27, 2013, 11:46:08 am by retired1af »
Logged
ASUS K73 Intel i3 Dual Core 2.3GHz

retired1af

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 1331
Re: beta testing veclinux-7.1
« Reply #26 on: March 27, 2013, 11:37:11 am »

Still getting no suitable plugins found for Exaile. Same error for .m4a and .mp3 files.

Using the mouse wheel to adjust the volume still results in a Mixer crash.
« Last Edit: March 27, 2013, 11:41:09 am by retired1af »
Logged
ASUS K73 Intel i3 Dual Core 2.3GHz

nightflier

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 4133
Re: beta testing veclinux-7.1
« Reply #27 on: March 27, 2013, 05:55:16 pm »

Did some more testing of GUI installer on 64-bit systems, vm and real hardware:
With usernames and passwords 6 characters long, install no longer hangs at "creating users". It continues to where you reboot, and system comes up as it should.
Logged

Pita

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1338
Re: beta testing veclinux-7.1
« Reply #28 on: March 27, 2013, 07:14:27 pm »

Installed B0-18 with vinstall.

I am now as user in X and mouse/keyboard working. Connected to internet w/o my doing. Sound card found w/o my doing, alsamixer up.

Unable to play an audio CD. Gnome-player says
Code: [Select]
in media state change with state = 0
when trying to play.  Umplayer and exaile both not responding as well.

Code: [Select]
$ eject
eject: unable to eject, last error: Inappropriate ioctl for device

DVD playing well with Umplayer. Unlike  with audio CD no icon shows on desktop when DVD is loaded.
Logged

Pita

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1338
Re: beta testing veclinux-7.1
« Reply #29 on: March 27, 2013, 07:44:03 pm »

Rejoiced too early. :'(

On second reboot no mouse on console, no Internet connection, no sound card found.

In X no mouse/keyboard. :(

Logged
Pages: 1 [2] 3