Please support VectorLinux!

Author Topic: Help after install  (Read 882 times)

the_B

  • Member
  • *
  • Posts: 2
Help after install
« on: March 25, 2013, 12:53:16 pm »
I am a newbie to linux and heard I can breath new life into my little laptop.
It came with windows xp loaded. It worked alright but it is slow to load.

I recently installed VectorLinux Standard 7.
I made 3 partitions: / is under 10 gib
                     /linux swap is under 1 gib
                     /home takes up the rest of hda

It worked after the second install. The system still runs really slow.
I am a newbie to linux and I'm not sure if there was something else I was
supposed to do. It says to run vasm but I don't know how to do that.

Any help and advise would be greatly appreciated.


Fujitsu Lifebook

CPU: Transmeta TM8500 processor
CPU Speed: 867MHz

L1 Cache: 128 kb
L2 Cache: 512 kb

Total Memory: 240 mb

HD: Toshiba MK3018GAP-(PM) 30 GB

vid screen is 10.9 inches corner to corner. There is no setting for that.

nightflier

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 4072
Re: Help after install
« Reply #1 on: March 25, 2013, 05:22:00 pm »
The Transmeta processor may have some problems under Linux:
http://news.techeye.net/software/patch-turns-transmeta-crusoe-into-a-full-i686

Is not a fast processor. You should lighten the load by running Fluxbox or another lightweight window manager instead of the full xfce suite.

the_B

  • Member
  • *
  • Posts: 2
Re: Help after install
« Reply #2 on: March 25, 2013, 05:53:38 pm »
Thanks. It makes sense. I will look into fluxbox further