VectorLinux

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Author Topic: cups broken  (Read 2942 times)

Masta

  • Global Moderator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 725
cups broken
« on: April 23, 2013, 09:10:01 am »

cups-1.5.4-*-1vl70 found in the testing repo of VL-7.0. This is broken and does not work. I downgraded to 1.4.6 and was able to use the printer.  The cups service can be confirmed started via terminal, however communications seem to be an issue.

I'm not sure what cups package is being used for VL-7.1, but if it's based on the 1.5.4-vl70,,, package then it probably doesn't work. I will try to get this confirmed ,either way, for vl-7.1 as soon as I can.
Logged

retired1af

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1310
Re: cups broken
« Reply #1 on: April 23, 2013, 01:26:13 pm »

7.1 is using cups-1.6.1-x86_64-1vl71
Logged
ASUS K73 Intel i3 Dual Core 2.3GHz

Pita

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1332
Re: cups broken
« Reply #2 on: April 25, 2013, 03:08:26 pm »

I had to downgrade as well to cups-1.4.6 to get my printer working properly again.

Cups-1.6.1 in VL-7.1 does not print since cups-filter is apparently missing.
Logged

sledgehammer

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1465
Re: cups broken
« Reply #3 on: April 25, 2013, 09:05:42 pm »

And the version before 1.4.6 was better than 1.4.6.  Though I can print wirelessly to my office xerox just fine, I have not been able to print to my HP laser-jet since I upgraded from VL6.  Perhaps Apple is trying to tell us something.
Logged
VL7.0 xfce4 Samsung RF511

retired1af

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1310
Re: cups broken
« Reply #4 on: April 26, 2013, 11:48:24 am »

I had to downgrade as well to cups-1.4.6 to get my printer working properly again.

Cups-1.6.1 in VL-7.1 does not print since cups-filter is apparently missing.

Which 7.1 version was this in?
Logged
ASUS K73 Intel i3 Dual Core 2.3GHz

Pita

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1332
Re: cups broken
« Reply #5 on: April 28, 2013, 05:34:15 pm »

I had to downgrade as well to cups-1.4.6 to get my printer working properly again.

Cups-1.6.1 in VL-7.1 does not print since cups-filter is apparently missing.

Which 7.1 version was this in?

Test version VL7.1-B0.20-32 bit
Logged

retired1af

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1310
Re: cups broken
« Reply #6 on: April 29, 2013, 03:07:18 am »

We're on B0.25 already and  26 will probably be built this week.
« Last Edit: April 29, 2013, 05:14:12 am by retired1af »
Logged
ASUS K73 Intel i3 Dual Core 2.3GHz