VectorLinux
April 24, 2014, 11:37:43 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Visit our home page for VL info. To search the old message board go to http://vectorlinux.com/forum1. The first VL forum is temporarily offline until we can find a host for it. Thanks for your patience.
 
Now powered by KnowledgeDex.
   Home   Help Search Login Register  
Please support VectorLinux!
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: problem running Lyx on new install  (Read 402 times)
reddragon3668
Member
*
Posts: 3


« on: July 04, 2013, 06:50:01 am »

I just recently install Vector and am very impressed with it. I used to run it some years ago but its been a while since I've ran a linux distro period. It installed easy and everything seems to be working fine. I do, however, have one little problem. I installed Lyx via gslapt. It does not report any errors. But, the program will not run. If I try to open it via a terminal, I get the following error:

lyx: error while loading shared libraries: libhunspell-1.2.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory

I really like Lyx and would love to get it running. Any help would be greatly appreciated! Thanks!
Logged
sledgehammer
Vectorian
****
Posts: 1398



« Reply #1 on: July 04, 2013, 09:28:22 am »

What version of lyx?  My system has libhunspell-1.3.so.0 in usr/lib.  I run ver 2.0.6.  It may still be in the testing repository.

I would try 2.0.6 and perhaps that will solve the problem.



Logged

VL7.0 xfce4 Samsung RF511
reddragon3668
Member
*
Posts: 3


« Reply #2 on: July 04, 2013, 04:09:22 pm »

Thanks! I will give that a try.
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!