VectorLinux

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Author Topic: [ SOLVED ] HELP!!! mplayer won't start.  (Read 1246 times)

Locator

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 778
[ SOLVED ] HELP!!! mplayer won't start.
« on: July 08, 2013, 06:57:04 am »

I tried to run it from terminal mode and got the following output:

doctor:$ mplayer
mplayer: error while loading shared libraries: libsmbclient.so.0: cannot open sh

Any suggestions?
« Last Edit: July 08, 2013, 11:18:33 am by Locator »
Logged

M0E-lnx

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 3249
Re: HELP!!! mplayer won't start.
« Reply #1 on: July 08, 2013, 07:13:55 am »

slapt-get --install samba

Joe1962

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 2499
    • Joe1962's Website
Re: HELP!!! mplayer won't start.
« Reply #2 on: July 08, 2013, 11:08:06 am »

This might also be caused by installing an updated samba package. Suddenly there is no longer a libsmbclient.so.0, but maybe a libsmbclient.so.1, or something like that. Often a simple symlink will fix this, if the library calls are somewhat compatible.

Something like this:
Code: [Select]
ln -s /usr/lib/libsmbclient.so.1 /usr/lib/libsmbclient.so.0or:
Code: [Select]
ln -s /usr/lib64/libsmbclient.so.1 /usr/lib64/libsmbclient.so.0
Of course, first do an ls to see which version of the library is actually there:
Code: [Select]
ls /usr/lib64/libsmbclient.so.*
Logged
O'Neill (RE the Asgard): "Usually they ask nicely before they ignore us and do what they damn well please."
http://joe1962.bigbox.info
Running: VL 7 Std 64 + self-cooked XFCE-4.10

Locator

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 778
Re: HELP!!! mplayer won't start.
« Reply #3 on: July 08, 2013, 11:18:03 am »

Thank you!
Logged