VectorLinux
December 17, 2014, 02:46:41 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Visit our home page for VL info. To search the old message board go to http://vectorlinux.com/forum1. The first VL forum is temporarily offline until we can find a host for it. Thanks for your patience.
 
Now powered by KnowledgeDex.
   Home   Help Search Login Register  
Please support VectorLinux!
Pages: [1] 2 3 ... 21
  Print  
Author Topic: VectorLinux 7.1 official beta (almost)  (Read 35200 times)
vector
Administrator
Vectorite
*****
Posts: 479



« on: September 17, 2013, 11:08:33 pm »

Hi Everyone,
Well at long last we are ready to do our first public release of VL-7.1 beta. We just released on Monday build #45 of our prebeta testing iso's and it turned out pretty damn good. There are two minor glitches, we still have a desktop folder showing on the desktop of the user account for the 32 bit build not sure on 64 bit maybe someone can clarify? The cups web interface if used will throw an error saying no htmlview present this was due to a missing dependency with the cups build (xdg-utils) that is fixed now and will not be present in the official beta release. My testing shows most everything else in working order and performance is top notch with the 3.10.12 kernel (thanks to Uel for keeping up with the constant kernel releases!!) I Would like everyone to take our #45 release for a test run to see if there are any other fixes to be done before we go beta  and report back via this Vector forum topic. Thanks to all the developers who have spent so many countless hours on this release and thanks to you testers for letting us know how we are doing. You can find the #45 release iso's here:
 http://vlcore.vectorlinux.com/pkg/untested/veclinux-7.1/iso/

Looking forward to hearing from everyone and thanks in advance for testing!!


Cheers,
Vec
Logged
vector
Administrator
Vectorite
*****
Posts: 479



« Reply #1 on: September 17, 2013, 11:24:12 pm »

Just in case anyone wants to try cups for printing the fix is pretty easy open /usr/share/applications/cups.desktop in an editor and replace htmlview with xdg-open or even firefox will work.

Cheers,
Vec
Logged
retired1af
Packager
Vectorian
****
Posts: 1268



« Reply #2 on: September 18, 2013, 02:53:16 am »

Yeah, Desktop folder is showing in the 64-bit version as well. Be nice to knock that CPU bug out of the park, too. Wink
Logged

ASUS K73 Intel i3 Dual Core 2.3GHz
vincent2
Vectorite
***
Posts: 410


« Reply #3 on: September 18, 2013, 03:13:59 am »

now installed  vl7.1  45 beta 64bit on gygabyte G41mt-s2pt,intel g41 chipset based MB...

 
dissapointedly halt  and poweroff still can't switch off PC fully yet. always have to press power button 3-5 secs.

vector:/~
vl44:$ modprobe apm
FATAL: Module apm not found.

APM MODULE 'S MISSING ,acpi issues still  isn't fixed yet

but alsa still doesn't work under umplayer gmplayer plus skype and other VOIP tools.playing shoutcast radio streams in several tabs of firefox or opera simultaneously,voice can be mixed......
but chat with skype with  radio stream simultaneously  still not possible.
« Last Edit: September 18, 2013, 03:16:16 am by vincent2 » Logged
M0E-lnx
Administrator
Vectorian
*****
Posts: 3195



« Reply #4 on: September 18, 2013, 04:21:33 am »

I can see the Desktop directory in the actual Desktop in 64-bit

vcpufreq still crashes from the menu.  This should either be addressed or the app removed (unless people still use this)
Logged

retired1af
Packager
Vectorian
****
Posts: 1268



« Reply #5 on: September 18, 2013, 09:51:16 am »

I use it.  And it's working well for me. Not crashing at all.
Logged

ASUS K73 Intel i3 Dual Core 2.3GHz
overthere
Vectorian
****
Posts: 1281



« Reply #6 on: September 19, 2013, 12:11:14 am »

ðÁ&ôÛ¶o45 32 bit

smooth and easy install via gui advanced, existing

 no volume control on bars

 /root folder on lower bar

usb does not auto mount like bo44 but drives mount and unmount ok
 and open the FM when desktop icon is clicked

same leafpad issue for me, gedit worked fine will try again
Logged

Everything Is Relative
overthere
Vectorian
****
Posts: 1281



« Reply #7 on: September 19, 2013, 10:38:00 pm »

Just discovered the toggle for usb, gedit is working, and volume easily added.
Logged

Everything Is Relative
Pita
Vectorian
****
Posts: 1319


« Reply #8 on: September 20, 2013, 07:49:45 pm »

I am still downloading B0-45, it says for 17 hours. I assume there is water
in the providers system or is it at VL. Tongue

Anyhow, I installed the kernel-3.10.12 in B0-44 64bit and sound
is subdued as what I have noticed with kernels starting 3.9.up.
I have to turn the volume up a few notches for same volume as I get
with kernel-3.7 and lower.

Has anybody the same experience?

That is the case as well in other slacky distros. Whenever I change to the
new kernels volume is subdued. All volume controls are the same 100%.
« Last Edit: September 21, 2013, 12:38:16 am by Pita » Logged
Pita
Vectorian
****
Posts: 1319


« Reply #9 on: September 20, 2013, 10:56:02 pm »

B0-45 32bit

claws-mail still hangs when trying to change preferences.

vcpufreq Type mismatch: wanted integer get string instead. Utils.?.0

Only one CPU showing on dual-core.

Sound subdued

New Login in a Window: kind of blank. No letters when typing user name.

New Login: ends with screensaver locked. After entering password crash to xfce4.

 
Logged
retired1af
Packager
Vectorian
****
Posts: 1268



« Reply #10 on: September 21, 2013, 03:25:27 am »

I'm noticing some instability with this version. Have experienced numerous lockups and other "strangeness".  I'll keep playing with it and see if I can nail down some causes.
Logged

ASUS K73 Intel i3 Dual Core 2.3GHz
overthere
Vectorian
****
Posts: 1281



« Reply #11 on: September 21, 2013, 12:33:55 pm »

bo45 32bit ...observations

screen shot from bar working now

trash for bar added, working

usb auto mounts seem more consistant..on 44 I sometimes had to logout/in to get the usb drive to auto mount.

leafpad SUCKS but gedit seems to work fine

media players are not setup for use..but can play media

kiwix from the package manager does not install due to depends glibc-solibs >=2.13

marble installs but crashes terminal below

Code:
overthere:$ marble

(marble:12363): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GtkSettings::gtk-button-images after class was initialised

(marble:12363): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GtkSettings::gtk-label-select-on-focus after class was initialised

(marble:12363): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GtkSettings::gtk-can-change-accels after class was initialised

(marble:12363): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GtkSettings::gtk-menu-popup-delay after class was initialised

(marble:12363): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GtkSettings::gtk-menu-popdown-delay after class was initialised

(marble:12363): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GtkSettings::gtk-entry-select-on-focus after class was initialised

(marble:12363): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GtkSettings::gtk-entry-password-hint-timeout after class was initialised

(marble:12363): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GtkSettings::gtk-scrolled-window-placement after class was initialised

(marble:12363): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GtkSettings::gtk-menu-bar-popup-delay after class was initialised
marble(12363)/kdeui (KIconLoader): Error: standard icon theme "oxygen" not found!

marble(12363)/kdeui (kdelibs): Attempt to use QAction "show_crosshairs" with KXMLGUIFactory!
marble(12363)/kdeui (kdelibs): Attempt to use QAction "" with KXMLGUIFactory!
marble(12363)/kdeui (kdelibs): Attempt to use QAction "" with KXMLGUIFactory!
marble(12363)/kdeui (kdelibs): Attempt to use QAction "" with KXMLGUIFactory!
marble(12363)/kdeui (kdelibs): Attempt to use QAction "" with KXMLGUIFactory!
marble(12363)/kdeui (kdelibs): Attempt to use QAction "" with KXMLGUIFactory!
marble(12363)/kdeui (kdelibs): Attempt to use QAction "" with KXMLGUIFactory!
marble(12363)/kdeui (kdelibs): Attempt to use QAction "" with KXMLGUIFactory!
marble(12363)/kdeui (kdelibs): Attempt to use QAction "" with KXMLGUIFactory!
marble(12363)/kdeui (kdelibs): Attempt to use QAction "" with KXMLGUIFactory!
marble(12363)/kdeui (kdelibs): Attempt to use QAction "" with KXMLGUIFactory!
marble(12363)/kdeui (kdelibs): Attempt to use QAction "" with KXMLGUIFactory!
marble(12363)/kdeui (kdelibs): Attempt to use QAction "" with KXMLGUIFactory!
marble(12363)/kdeui (kdelibs): Attempt to use QAction "" with KXMLGUIFactory!
marble(12363)/kdeui (kdelibs): Attempt to use QAction "" with KXMLGUIFactory!
marble(12363)/kdeui (kdelibs): Attempt to use QAction "" with KXMLGUIFactory!
marble(12363)/kdeui (kdelibs): Attempt to use QAction "" with KXMLGUIFactory!
marble(12363)/kdeui (kdelibs): Attempt to use QAction "" with KXMLGUIFactory!
marble(12363)/kdeui (kdelibs): Attempt to use QAction "" with KXMLGUIFactory!
marble(12363)/kdeui (kdelibs): Attempt to use QAction "" with KXMLGUIFactory!
KCrash: Application 'marble' crashing...
KCrash: Attempting to start  from kdeinit
sock_file=/home/overthere/.kde/socket-vector.linux.net/kdeinit4__0
Warning: connect() failed: : No such file or directory
KCrash: Attempting to start  directly
KCrash failed to exec(), errno = 2

added opera, gnubg,and xmahjongg though and they install and work as expected. but No icon for the two games in menu.

The xanalogtv screen saver is cool with the vector pics added
Logged

Everything Is Relative
sledgehammer
Vectorian
****
Posts: 1429



« Reply #12 on: September 21, 2013, 04:09:06 pm »

I installed 64-45 a couple of hours ago on my backup laptop (a lenovo N586).  The installer is beautiful.  A work of art.  I put 7.1 in / and did not format /home.  Can see all my files.  Pretty slick I say.  Pretty slick.  Lyx installed from repository.  Am now downloading texlive.  Wondering whether to go to bother to install dolphin.  I sure like that file manager but its a lot of trouble to install.  So far everything I have tried works.    Fn F6 (rather than Fn F4) turns off the keypad.

This is my first venture with 64 bit Vector.  I see two penguins on startup.  Can't think of anything else right now.  Texlive sure takes its time downloading.  Texlive prefers that it not be installed as root, but VL seems to require that it be loaded as root.  Don't suppose it matters much. 

John



 
Logged

VL7.0 xfce4 Samsung RF511
Pita
Vectorian
****
Posts: 1319


« Reply #13 on: September 21, 2013, 04:49:05 pm »

B0-45 32bit

Top and gkrellm show that kworker is continuously using up to 48% of CPU. Scary!

And congrats, Suspend and Shutdown are finally working! Cheesy

Logged
Pita
Vectorian
****
Posts: 1319


« Reply #14 on: September 21, 2013, 07:34:12 pm »

B0-45 32bit

Top and gkrellm show that kworker is continuously using up to 48% of CPU. Scary!


On a new reboot the spook is gone.  Huh
Logged
Pages: [1] 2 3 ... 21
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!